IKEA i bujski Feroplast potpisali ugovor vrijedan 12 milijuna kuna

0

IKEA i tvornica Feroplast iz Buja potpisali su trogodišnji ugovor o proizvodnji žičanih košara „Kompliment“, koje će se prodavati u IKEA robnim kućama diljem svijeta - od Amerike, Kine, Rusije i Australije do Dominikanske Republike. Feroplast tako od rujna ove godine za švedsku kompaniju proizvodi nekoliko stotina tisuća košara godišnje u tri dimenzije ukupne vrijednosti od oko 12 milijuna kuna.

„Potpisivanje ugovora s tvrtkom Feroplast samo potvrđuje naše prijašnje tvrdnje kako se s približavanjem trenutka otvorenja prve Ikea robne kuće u Hrvatskoj i regiji otvaraju prilike za uspostavom suradnje s hrvatskim dobavljačima iz različitih industrija. Feroplast se od samih početaka pokazao kao vjerodostojan partner koji je zadovoljio visoke kriterije propisane našim IWAY kodeksom. IWAY se temelji na međunarodnim konvencijama i deklaracijama i propisuje striktne uvjete rada i brige za zaposlenike, zabranu rada djece, zaštitu okoliša i drugo. Time želimo osigurati da svi naši partneri na jednak način osiguraju kvalitetu i sigurnost proizvoda pod našim brendom, ali i kako bismo poticali i osigurali odgovornu proizvodnju“, rekao je Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatske.

Josip Poropat, direktor Feroplasta je izjavio kako je za njihovu tvrtku velika stvar potpisivanje ugovora s tvrtkom IKEA kao i činjenica da su zadovoljili visoke kriterije tvrtke koja na jednak način posluje u cijelom svijetu.

Osim s Feroplastom, IKEA trenutačno u Hrvatskoj surađuje i sa TVIN-om iz Virovitice i tvrtkom Polira iz Radatovića.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA