Frances Ha, Kauboji i Raj:Vjera zaključili drugi dan Motovun Film Festivala

0
Trka za teran
Trka za teran

16. Motovun Film Festival je u Motovun na pet dana, od 27. do 31.srpnja, doveo veliku količinu pozitivne festivalske energije, ljubitelja filma i filmova koji imaju i zaslužuju pažnju. 28. srpnja je zaključen drugi dan festivala koji je prošao u odličnom ozračju i uz velik broj sretne publike, a kao filmski hitovi jučerašnjeg dana istaknuli su se Frances Ha, moderna crno-bijela strip bajka koja ispituje kako se prožimaju imati i željeti. Veliku pažnju publike izazvali su i Kauboji, filmska adaptacija apsolutne uspješnice kazališta Exit o osam autsajdera koji pokušavaju napraviti kazališnu predstavu, kao i drugi dio trilogije poznatog Ulricha Seidla Raj: Vjera koji je na noćnom motovunskom trgu preispitao odnos između križa braka i križa vjere.

Prvoj večernjoj projekciji na Trgu prethodila je dodjela nagrada za održanu Trku za teran. Tako su pobjednici utrke Ivica Brajković i Ingrid Nikolešić pred svima prisutnima stali na klackalicu i osvojili terana istarskih vinara koliko su teški. Utrka je održana u suradnji s udrugom Vinistra koja je pobjednicima osigurala nagrade u obliku najboljih istarskih vina.

Izmjena u današnjem rasporedu je otkazani Doručak u Motovunu te će se doručak sa slavnim Ulrichom Seidlom i glumicom Mariom Hofstatter održati sutra u uobičajeno vrijeme Doručka u Motovunu: u 11:30 na Terasi ispred hotela.

Iz programa 29. srpnja izdvajamo radionicu Transmedia Gameplay predavačice Jasmine Kallay, Q&A sa scenaristom filma Good Vibrations Glenn Pattersonom te ekipom iz filma Skidanje te filmove Bez struje (r. Fahad Mustafa i Deepti Kakkar), Obrana i zaštita (r. Bobo Jelčić,  Hrvatska), Vespa (r. Diana Groó, Mađarska, Srbija), Dobre vibracije (r. Lisa Barros D`Sa i Glenn Leyburn, UK, Irska) te Raj: Ufanje (r.  Ulrich Seidl, Austrija, Njemačka, Francuska).

U 21 sat u Kinu Trg dodijelit će se nagrada 50 godina koju Motovun Film Festival dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su pola stoljeća svog rada posvetili filmu, a ove godine se po prvi puta dodjeljuje scenaristu – Mirku Kovaču.

Treći dan Motovun Film Festivala završit će se koncertom benda Parno Graszt te nastupom Ilije Rudmana u sklopu Žedno uho kluba čije je gostovanje na Motovun Film Festivalu omogućio Iskon, generalni sponzor ovogodišnjeg festivala u Motovunu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa