NOVA TRANSFERNA BOMBA

Austrijski novinar nagovještava transfer Istrinog igrača u West Ham!

13.01.2024 - 15:23
Dario Marešić (Foto: NK Istra 1961)
Dario Marešić (Foto: NK Istra 1961)

Engleski nogometni magazin SportWitness prenio je vijest poznatog austrijskog novinara Petera Lindena, kako je engleski premijerligaš zainteresiran za usluge Istrinog braniča Darija Marešića! U tekstu ‘‘West Ham i Europsko prvenstvo s Hrvatskom? Odlučujući dani za Marešića’ Linden je nagovijestio kako se ‘čekićari’ raspituju za usluge 25-godišnjeg austrijskog nogometaša koji je u karijeri zabilježio i 21 nastup za austrijsku U-21 reprezentaciju. On izvještava da će se 'odlučiti' u sljedećih tri i pol tjedna, odnosno tijekom ovog prijelaznog roka, hoće li Marešić prijeći u Premier ligu. Tvrdi da je West Ham zainteresiran za braniča, što bi nedvojbeno bilo njegovo 'dosadašnje vrhunsko postignuće u karijeri'. Linden ne spominje odakle dolazi interes West Hama, jesu li već poduzeli neke početne korake ili čak koliko bi platili; jednostavno kaže da se razmišlja o transferu. Međutim, Linden jasno ističe da se Marešić smatra igračem s velikim potencijalom i zastupa ga agencija Universal, koja također zastupa Luku Modrića, Emiliana Martineza i Alexandra Isaka. Poznati su po 'jakoj mreži' u Engleskoj.

 

Ljeta 2019. godine, austrijski stoper hrvatskih korijena je za tri milijuna eura prešao iz Sturma iz Graza u Francusku, u Stade Reims. U ‘metropoli šampanjca’ došlo je do pada u karijeri, pa je tijekom sezone 2021/22 bio posuđen LASK-u, koji ga nije želio otkupiti. Stoga ga je Reims dalje posudio u Hrvatsku, gdje se istaknuo u Istri 1961. Oduševljavao je od dolaska na posudbu iz Reimsa u srpnju 2022. godine, a ugovor je ove godine pretvoren u stalni za ‘zeleno-žute’. Smatra se najboljim središnjim braničem lige, piše engleski magazin.

Peter Linden još piše i kako bi Marešić već ovoga ljeta mogao obući i hrvatski ‘kockasti’ dres. ‘Od jeseni traju razgovori o tome da će prihvatiti hrvatsko državljanstvo i putovati s Hrvatskom na Europsko prvenstvo. Sportski direktor Stipe Pletikosa, bivši vratar reprezentacije, kontaktirao je s njim. Središnji braniči hrvatske reprezentacije tijekom kvalifikacija, koja je završila kao druga u skupini iza Turske, bili su Joško Gvardiol, koji od prošlog ljeta igra za engleskog prvaka Manchester City, Josip Šutalo iz Ajaxa Amsterdam, Martin Erlić iz Sassuola, 14. u talijanskoj Serie A, te Domagoj Vida, 34-godišnji iskusni igrač AEK-a iz Atene. Njegova dob i činjenica da se Šutalu nije lako nositi s povijesnim padom Ajaxa govore u korist Marešića’.

Prema Lindenovim tvrdnjama, mogao bi to biti 'rekordni posao' za NK Istru 1961 ukoliko Marešić napusti klub. (S. Žulić)

 

Tweet

Posljednje novosti