Kukuriku u Rovinju: Buduća Vlada povećat će ovlasti i prihode lokalne samouprave

0
Predizborni skup Kukuriku koalicije u kazalištu “Antonio Gandusio” u Rovinju
Predizborni skup Kukuriku koalicije u kazalištu “Antonio Gandusio” u Rovinju

„Istra je drukčija. Ona je hrvatska, talijanska, europska. Volimo je i zahvalni smo na ogromnom povjerenju“, poručio je Milanović na predizbornom skupu Kukuriku koalicije, održanom 29. studenog u kazalištu “Antonio Gandusio” u Rovinju. Lideri Kukuriku koalicije i saborski kandidati SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a predstavili su u prepunom kazalištu program “Plan 21 – Plan za bolje sutra”. 

Govoreći pred više od petsto ljudi, budući premijer Zoran Milanović ocijenio je kako se stranke na izborima bore za ljudsko povjerenje, a ono što se događa u mnogim europskim zemljama upravo je “raspad sustava povjerenja”.

„Ljudi su nažalost izgubili povjerenje u institucije. Čeka nas fiskalna konsolidacija, svjesni smo da ulazimo u EU i upravo je zato sada prijelomni trenutak za nas“, izjavio je Milanović dodajući da se Hrvatska ponajviše mora osloniti na vlastite snage. Milanović je poručio kako će Hrvatska ići za tim da lokalna samouprava i županije raspolažu većim postotkom javnog novca te kako je “cilj buduće Vlade povećati ovlasti jedinica lokalne i regionalne samouprave i njihove prihode”.

„Naš uspjeh ovisi o nama. Dosta je s politikom frustracija. Mi za uspjehe odgovaramo sami kao, uostalom, i za neuspjehe“, istaknuo je Zoran Milanović i dodao da će o ključnim pitanjima u Hrvatskoj odlučivati građani.

Predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić rekao je kako je ostalo još šest dana do pobjede Kukuriku koalicije i prijelaza HDZ-a u oporbu. „ Novom premijeru neće biti lako. Istra će biti solidarna i spremna pomoći. Trebamo Vladu koja će imati senzibilitet za sve istarske teme i projekte, što smo, uostalom i zaslužili. Želimo pomoći Vladi, ali imamo pravo na svoje“, poručio je Jakovčić. Po njegovim riječima, Vlada je svjesna svojeg odlaska, a građani u Kukuriku koaliciji s pravom vide spas za zemlju jer “više ne žele nikakve avanture”. IDS-ov odlazak na izbore u koaliciji jest poruka onima koji ne razumiju što je politika“, istaknuo je Jakovčić.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je kako vjeruje da će Hrvatska odmah nakon izbora postati drukčija zemlja - bolja, poštenija i pravednija. „Idući izbori u pravom smislu riječi predstavljaju referendum za jednu novu Hrvatsku. Neće biti lako jer ćemo naslijediti jednu prezaduženu državu, zemlju bez izvoza i industrije“, ocijenio je Kajin. Po njemu, Jadranka Kosor ne mora biti ljubomorna na ljude koji će preuzeti vođenje države jer, kako je rekao, “zna što ostavlja iza sebe - jednu jadnu i pokradenu državu s razorenom ekonomijom”.

Prvi na listi u VIII. izbornoj jedinici Zlatko Komadina osvrnuo se na stanje u gospodarstvu. „Ova je zemlja danas devastirana u svakom pogledu, socijalnom i gospodarskom. Žalosno je da se nakon 20 godina građani moraju ponovno boriti za svoju domovinu u kojoj vrijede načela slobodne Europe“, izjavio je Komadina, dodavši da “duh koji vlada u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji mora zahvatiti cijelu Hrvatsku”.

Na kraju prezentacije “Plana 21”, lideri i saborski kandidati su poručili građanima kako ne smiju dopustiti rasipanje glasova, pozivajući ih da glasuju za promjene i za Plan 21, koji jedini nudi konkretne mjere za rješenje ključnih izazova.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA