NOVO IME ZA NOVE USPJEHE

Pazinski biciklisti s novom ekipom kreću na utrke širom svijeta

25.12.2023 - 05:07
Lorenzo Marenzi (FOTO: Kamen Pazin Team)
Lorenzo Marenzi (FOTO: Kamen Pazin Team)

Momčad Biciklističkog kluba Kamen Pazin u novoj će sezoni nastupati pod novim imenom. Zahvaljujući dvjema međunarodnim sponzorima koji su već dugi niz godina prisutni u svijetu biciklizma, pazinski će klub pod nazivom Kamen Pazin Cabo De Penas Kiwi Atlantico pokušati ponovno zauzeti značajno mjesto na međunarodnoj biciklističkoj karti. 

 

Tome u prilog govori i nova, potpuno redizajnirana momčad. Uz hrvatskog biciklista Lorenza Marenzija, koji je i dosad branio boje pazinskog biciklističkog ponosa, od nove sezone za Kamen će nastupati i tri španjolska natjecatelja. Najiskusniji među njima je 38-godišnji Víctor Martínez García rođen u Castellónu, borbeni vozač koji se ističe svojom sposobnošću bijega, brzinom i taktičkim vještinama, što obećava dobre sportske rezultate. Prošle sezone blistao je u timu Electro Hiper Europi, osvojivši 11. mjesto na Španjolskom prvenstvu, pobijedivši u klasičnoj utrci u Vuelta Asturias i zauzevši četvrto mjesto na Premio Mortagua u Portugalu.

Uz njega tu je 25-godišnji Eduardo Pérez Landaluce iz španjolske regije Asturije, koji je također već imao priliku nastupati za profesionalne momčadi. U prošloj sezoni zabilježio je nekoliko Top 10 rezultata na utrkama španjolskog prvenstva. Četvrti član pazinskog tima je Imanol Álvarez-Ariola, talentirani 24-godišnji biciklist, koji je također imao zapaženih nastupa u španjolskom prvenstvu prošle sezone. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti