ustanova obilježava 125. godišnjicu

Božićni koncert u OŠ Šijana i prijem kod Zoričića

0
Božićni koncert
Božićni koncert

U Osnovnoj školi Šijana u Puli održan je božićni koncert polaznika izvannastavnih glazbenih aktivnosti. Važno je istaknuti da je glavnu riječ vodila dječja vokalna skupina Lastavice koju čine Korana Babić, Petra Brkić, Nora Tomišić, Andrea Jurkota, Viktorija Ban, Aurora Roce, Etienne Samaržija, Ema Ruba i Laura Stipić. 

 

Lastavice su se mnogobrojnoj publici predstavile širokim jednosatnim glazbenim repertoarom: božićnim pjesmama na hrvatskom, latinskom, engleskom i talijanskom jeziku pa sve do istarskih napjeva u karakterističnom dvoglasju. Skladbe su izvođene a capella, ali i uz klavirsku pratnji učiteljice Irene Giorgi, voditeljice izvannastavnih glazbenih aktivnosti škole.

Posebno su se istaknule solistice Andrea Jurkota, Ema Ruba, Laura Stipić i Viktorija Ban.

Folklorna skupina škole složno je zaplesala balun dok su svirači Andrej Jovanović, David Jurić, Viktorija Ban i Toni Roce zasvirali nekoliko božićnih pjesama na metalofonima, blokflauti i udaraljkama.

Večer su uveličali književnik Daniel Načinović te glazbenik Bruno Krajcar koji su učenicima poklonili  pjesmu "Sveti je Božić". Videospot pjesme premijerno je predstavljen publici na velikom platnu uz glasove Lastavica i Bruna Krajcara.

OŠ Šijana ujedno slavi 125. obljetnicu osnutka. Tim je povodom pulski gradonačelnik Filip Zoričić danas primio školsku psihologinju Irenu Mosić Šajatović, profesoricu povijesti Mariju Belullo i učenika osmog razreda Jakova Grgića.

Primanje u Komunalnoj palači

„Čestitam vam još jednom 125. obljetnicu osnutka OŠ Šijana. Hvala vam što podupirete svoje učenike na njihovom putu i učite ih da budu dobri ljudi“ rekao je Zoričić, podržavši inicijativu učenika OŠ Šijana za izgradnju spomenika u Puli djeci poginuloj u 20. stoljeću u Hrvatskoj.

Osnovna škola Šijana svoje korijene ima u prvoj hrvatskoj Pučkoj školi Družbe sv. Ćirila i Metoda na hrvatskom jeziku u Puli. Škola se diči brojnim bivšim učenicima koji su postali uspješni i izvan granica Hrvatske, a sadašnji učenici škole postižu značajne rezultate na mnogobrojnim natjecanjima od školske do državne razine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa