DOZNAJEMO

Grad Pula odustao od oštarije na Bunarini

0
Dio terase na Bunarini (Foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Dio terase na Bunarini (Foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Suprotno najavama i izjavama uprave, pulska gradska tvrtka Pula usluge i upravljanje ipak se nije javila na natječaj kojim se tražio novi koncesionar na deset godina za popularni ugostiteljski objekt na Bunarini. Naime, rok za predaju ponuda istekao je jučer u 10 sati, te su pristigle dvije ponude, jedna od jedriličarskog kluba Uljanik i druga od tvrtke Pulac d.o.o. Dejana Jankovića, bivšeg predsjednika pulske podružnice SDSS-a.

Podsjetimo, za tu ukupnu površinu od 597 kvadrata Lučka uprava Pula je nedavno raspisala javno prikupljanje ponuda za davanje koncesije na rok od deset godina. Međutim, gradska tvrtka koja je trenutni koncesionar (pravni sljednik prijašnjeg koncesionara Fratarski d.o.o.) nije pokazala interes.

Službenu izjavu nismo uspjeli dobiti, no neslužbeno saznajemo da u vrijeme Peruškovih izjava još uvijek nije bila gotova studija gospodarske opravdanosti, koja je na koncu pokazala da u tom projektu nema ekonomske isplativosti za to gradsko društvo.

 

Jer, početni iznos stalnog dijela naknade za koncesiju iznosi 15 tisuća eura godišnje, dok se početni iznos promjenljivog dijela koncesijske naknade određuje u iznosu od tri posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog iz djelatnosti na području obuhvata koncesije.

Također, budući koncesionar dužan je preurediti i opremiti postojeći objekt na način da se doprinese estetskom izgledu koncesioniranog područja i njegovog cjelokupnog vizualnog usklađenja s okolnim javnim površinama.

Usto, koncesionar je za vrijeme trajanja desetogodišnje koncesije dužan u pomorsko dobro uložiti najmanje 150 tisuća eura.

Uglavnom, izgleda da se oštariji na Bunarini sprema ista sudbina mnogih djelatnosti koje su iz javnog prešle u privatno upravljanje. Jesu li na pomolu više cijene, renovacija prostora, izmijene u ponudi, vidjet će se već iduće sezone. Jedno je sigurno, porcija kalamara i dec vina sigurno neće pojeftiniti.

Za kraj treba reći da će stručno povjerenstvo uskoro pregledati i ocijeniti pristigle ponude te utvrditi prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za davanje koncesije ili prijedlog odluke o poništenju postupka davanja koncesije, uz obrazloženje. (Marcello Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa