'Ovo je jedan od najsimpatičnijih bistroa u Istri'
Rovinj je nesporno jedno od središta hrvatske visoke gastronomije, s nekima od najznačajnijih restorana u zemlji i jedini grad s dvije Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj. Rovinj je isto tako još uvijek pun fejkanih turističkih restorana na rivi. U Rovinju nije uvijek lako pronaći restoran u koje možete pojesti nešto jednostavno a da je skuhano korektno, svježe i precizno. Tu ne baš laku, ali izrazito važnu gastronomsku ulogu preuzima Rio, jedan od najsimpatičnijih bistroa u cijeloj Istri, piše Plava kamenica.
U Riu dugo nismo bili pa smo se nakon prekrasnog dana i razgledavanja Rovinja bez gužve i kiše, zaputili na staklenu terasu restorana u vlasništvu obitelji Pellizzer. Osim Ria, Pellizzeri uspješno vode i Puntulinu, Giannino te El Bugadur. Dok je ostatak restorana u gradu zatvoren ili poluprazan, Rio je tradicionalno krcat, podjednako strancima i lokalcima, što je pokazatelj da uspješni restorani mogu biti posjećeni u svako doba godine. I naš ručak u Riu bio je uglavnom uspješan.
Skoro sve što smo u Riu probali, osim jednog jela, bilo je izrazito ukusno, u dobrom smislu rustikalno i precizno. Namirnice nisu skupocjene, ali su svježe i dobro tretirane. Servis u Riu je simpatičan, čak i ugodno duhovit, a atmosfera pogotovo za sunčanog zimskog dana omamljujuća.
Više možete čitati na linku.