Društvo likovnih stvaratelja pazin

Foto Besplatne radionice izrade božićnih ukrasa

11.12.2023 - 15:40

Ulica Jurine i Franine u Pazinu ove će godine zasjati u blagdanskom ruhu i ozračju zahvaljujući i Društvu likovnih stvaratelja Pazin, koji u svojoj galeriji, ali i ispred nje priprema brojne zanimljivosti i aktivnosti za sve zainteresirane, objedinjene u Božićnu čaroliju.

Od danas, 11. prosinca, galerija će biti svakodnevno otvorena za posjetitelje koji će moći razgledati veliku revijalnu izložbu članova DLS-a Pazin, s brojnim radovima, od slika, keramike, nakita, pa do unikatnih blagdanskih ukrasa, pletenine i igračaka.

 

Program Božićne čarolije započeo je krajem studenog radionicom izrade blagdanskih ukrasa od rolica papira, a nastavlja se u utorak, 12. prosincam, radionicom pletenja i kukičanja pod vodstvom Darija Brajkovića i pomoć članica partnerske udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin.

Slijedi niz radionica namijenjenih najmlađima: 14. prosinca izrađivat će se vilenjačke kape. Blagdanski ukrasi od gipsanih odljeva djeca će moći oslikavati 19. prosinca, a blagdanske ukrase od vune 21. prosinca. Radionice će voditi Emina Putinja i Nada Putinja uz pomoć članova udruge. Radionice su besplatne, namijenjene svim uzrastima, a uvodno u sve radionice učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin prirediti će mini božićne koncerte.

U petak, 15. prosinca, DLS će ugostiti srednjoškolce iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u sklopu 2. projektnog dana s ciljem upoznavanja i povezivanja s ustanovama i firmama u lokalnoj zajednici. Učenici će se upoznati s radom udruge te će za njih biti pripremljena prigodna radionica.

Ispred galerije postavljen je photo point na kojem svi posjetitelji mogu snimiti svoje najljepše božićne uspomene, kao i božićno eko drvce. Sve aktivnosti bit će najavljene na Facebook i Instagram profilima DLS-a Pazin.

„Božićna čarolija“ dio je projekta „RukoTvornica 2023“ koji je financirao Grad Pazin.

Tweet

Posljednje novosti