JEDRILIČARSKA UTRKA 'SVETI NIKOLA' U PULI

Talijan i Ukrajinka stigli do naslova najmnogobrojnije hrvatske regate

11.12.2023 - 12:32
Jedriličarska regata u Puli (FOTO: JK Vega)
Jedriličarska regata u Puli (FOTO: JK Vega)

Rekordna jedriličarska regata ‘Sv. Nikola’ koja su proteklog vikenda u organizaciji jedriličarskoj kluba Vega održala u pulskom akvatoriju i ove godine je opravdala titulu najmnogobrojnijeg hrvatskog natjecanja u ovoj sportskoj disciplini.  U kategoriji olimpijske klase ILCA 7, Alessio Spadoni iz Triestina della Vela osvojio je uvjerljivu pobjedu, slijedeći Antuna Tomaševića iz JK Labud i Mattie Santostefana iz SVOC. U ženskoj konkurenciji olimpijske klase, Alina Shapovalova iz Ukrajine osvojila je prvo mjesto, ispred Tee Peteh iz Uljanika i Vanesse Voutliainen iz Finske.

Nakon intenzivna tri dana jedrenja, jedriličarski klub Labud iznenadio je osvajanjem nagrade Memorijal Vladimir Barbić u klasi ILCA. Ovaj trijumf predstavlja prekretnicu jer je prvi put da prijelazni pehar napušta klub domaćina, prethodno uvijek u vlasništvu jedriličara Vege. U kategoriji ILCA, Labud je zauzeo drugo mjesto u klasama ILCA 4, 9, te čak drugo mjesto u klasi ILCA 7, dok je u klasi ILCA 6 osvojeno drugo mjesto. S druge strane, klubovi Fraglia vela Riva i Muggia ostvarili su značajne rezultate u klasi Optimist, s Fraglia vela Riva osvojivši 3., 12., 23. i 36. mjesto, samo za jedan bod ispred jedriličara iz Muggie.

U konkurenciji klase Optimist, Giovanni Montesano iz TPK Sirena zauzeo je prvo mjesto nakon intenzivnih tri dana, dok su Borna Mohač iz Crikvenice i Jesper Karlsen iz Riva del Garda zauzeli drugo i treće mjesto. U ženskoj konkurenciji, Olga Lubianska iz Ukrajine zauzela je prvo mjesto, dok su Nina Marušić iz JK Split i Alina Durrer iz Švicarske osvojile drugo i treće mjesto. Drugog dana regate, imali smo izvanredan događaj, čak je 430 optimista ušlo u cilj u razmaku od 18 minuta, regatni odbor obrađivao je rezultate do dugo u noć. U kategoriji ILCA 4, najbolji je bio Lorenzo Ghirotti iz Riva del Garde, slijedeći Josip Tafra iz Labuda i Albert Avanzini iz CN Bardolina. U klasi ILCA 6, najbolji je bio Antonio Pascalli iz Riva del Garde, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Alessandro Cirinei iz Riva del Garde i bivši član Vegalja, Tedi Leonardelli.

Najvrijedniju nagradu, novu jedrilicu klase Optimist, putem lutrije je dobio Filip Pamić iz JK Pirat iz Portoroža, koji je sudjelovao na svim regatama. U klasi ILCA, Tristan Tol iz Vegaljevo je u svojoj posljednjoj regati, prelaskom u trenerske vode, sreću donio JK Lahoru iz Crne Gore, osvojivši novi karbonski jarbol i produžetak. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti