PRVENSTVA HRVATSKE U BOĆANJU

Nives Jelovica trostruka prvakinja Hrvatske

11.12.2023 - 13:02
Nives Jelovica, BK Pula (FOTO: HBS)
Nives Jelovica, BK Pula (FOTO: HBS)

Boćarica Pule i hrvatska reprezentativka Nives Jelovica stigla je ovoga vikenda do trostrukog naslova državne prvakinje. Riječanka u pulskom dresu slavila je u disciplinama brzinskog izbijanja, pojedinačno klasično i preciznom izbijanju. Jedna od najboljih hrvatskih boćarica na pravi je način iskoristila nenastupanje svojih reprezentativnih kolegica i ponovno pokazala svoju kvalitetu.

U finalu brzinskog izbijanja na turniru koji je održan u Kastvu bolja je bila od domaće natjecateljice Klare Širole, da bi u finalu discipline pojedinačno klasično bila uspješnija od Rozmarije Karuze (Komiža) rezultatom 13:7. 

 

Posljednji naslov pristigao je u preciznom izbijanju, gdje je u finalu državnog prvenstva bila bolja od Jasne Bralić iz Komiže rezultatom 21:3. Prije toga Jelovica je imala i najbolje rezultate četvrtfinalnih i polufinalnih borbi sa 16 pogođenih punata. 

Njezin suprug Davor Jelovica, također član Pule osvojio je titulu državnog prvaka u disciplini pojedinačno klasično igranog na Riječkoj Podvežici ovog vikenda. U finalu je bio bolji od pulskog boćara Gorana Percana člana riječkog Vargona rezultatom 11:3. Jelovica i Percan bili su vrlo uvjerljivi u svojim polufinalnim dvobojima. Jelovica je slavio protiv Mulca s 13:2, a istim je rezultatom Percan deklasirao Bradičića. Jelovica je osvojio i srebro u preciznom izbijanju gdje je bolji od njega bio Jadran Grančić iz zagrebačkog Zrinjevca s rezultatom 17:10. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti