SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Najuvjerljivija pobjeda Rovinježa ove jeseni

10.12.2023 - 11:30
Slavlje odbojkaša Rovinja (FOTO: MOK Rovinj)
Slavlje odbojkaša Rovinja (FOTO: MOK Rovinj)

Odbojkaši Rovinja s uvjerljivih 3:0 slavili su na svom parketu u pretposljednjem susretu jesenskog dijela odbojkaške Superlige protiv Splita. Pobjeda domaćina ili eventualni gubitak seta niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, jer gostujuća momčad iz Splita nije uspjela parirati razigranim domaćim odbojkašima. U prvom setu Rovinježi su taj dio igre prelomili u središnjem dijelu kada su na servis Ličine zabilježili šest uzastopnih poena. Gosti su u tom dijelu susreta puno griješili u prijemu servisa ili sa nepreciznim napadima što je domaćinima osiguralo visoko vodstvo (16:7) i mirnu završnicu u samo 17 minuta prve dionice.

 

Marko Ličina svoju seriju odličnih servisa za koje gosti nisu imali rješenja nastavlja i u drugom setu (3:0). No to nije bilo dovoljno Rovinježima da se odmah na startu odvoje i s obzirom da gosti dostižu domaću prednost (5:4). Novu seriju od odlične tri uzastopne serve Leung je zaključio  smečem (8:4), da bi potom Rovinježi polako skupljali poene za slavlje i u drugoj dionici susreta, koju je lijepim smečem zaključio Brazilac Da Silva.

Domaći odbojkaši ponovno dobro otvaraju i treći set kada na servis Fatorića pokazuju raznovrsna rješenja protiv nemoćnih Splićana (4:0), da bi potom Da Silva svojim snažnim smeč servisima usmjerio bodove na konto svoje momčadi (9:2). Domaći su odbojkaši potom sigurnom igrom uspjeli privesti kraju uspješnu rovinjsku večer.

ROVINJ - SPLIT 3:0 (25:13,25:18,25:17)

ROVINJ: G. Sponza, Ličina, Fatorić, Šetić, Šćepanović, Da Silva Braga, Kovačević, Leung, Despotović, Džeba, Matić (L), S. Sponza (L)

SPLIT: Barić, Omašić Klisović, Glaurdić, Šutić, Mrduljaš, Gudelj, Ćosić, Doljanin, Sabljić (L).(S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti