potpisan posrazum

Pazin dobio 13,5 milijuna eura. Najavili su velike i zanimljive projekte

08.12.2023 - 18:20
Premijer Plenković i gradonačelnica Jašić
Premijer Plenković i gradonačelnica Jašić

Grad Pazin jedan je od 22 grada koji su na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku potpisali Sporazum za financiranje urbanog područja u okviru integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Grad Pazin najmanji je ITU grad, a Urbano područje Pazin, zajedno s općinama Cerovlje, Gračišće i Sv. Petar u Šumi, najmanje je ITU urbano područje u Hrvatskoj.

Vrijednost Sporazuma je 13,5 milijuna eura u sklopu kojih je predviđeno financiranje pet projekata urbane obnove:

- PazinUP, razvoj poduzetništva u području kulturnih i kreativnih industrija i pametnih tehnologija (obnova i stavljanje u funkciju zgrade bivšeg starog kina u Pazinu i zgrade Kašća u Gračišću);

- CIFood, rekonstrukcija i opremanje centara/inkubatora za proizvodnju i plasman hrane i lokalnih proizvoda u Sv. Petru u Šumi i Cerovlju

- izgradnja nove knjižnice i novog autobusnog kolodvora s okolnom prometnopješačkom infrastrukturom

- Dječja kuća, obnova i stavljanje u funkciju zgrade bivšeg donjeg vrtića za sadržaje i podršku roditeljstvu i djeci

- Zeleno srce grada, obnova centra grada

"Pripreme za veliki dan odvijale su se kroz prethodne dvije godine. Sljedeća godina posvećena je razvoju navedenih projekata, odnosno rješenja u koje ćemo opet uključiti zainteresiranu javnost, s čim krećemo odmah na početku godine. U ovom mjesecu slavimo kraj godine, ali i nove prilike koje su pred nama. Sretno nam bilo", izjavila je gradonačelnica Suzana Jašić nakon preuzimanja Sporazuma.

Tweet

Posljednje novosti