ivan jakovčić o današnjem možemovcu:

'Dragi Noel, pa bio si naš, glasao si za nas, glasao si za mene'

1
Noel Mirković / Ivan Jakovčić
Noel Mirković / Ivan Jakovčić

"Dragi Noel, ako ti je žao što si crtao za Nina i tu ekipu, žao mi je jer to si dobro radio. Pa bio si naš, glasao si za nas, glasao si za mene. Noel, daj, ne moramo više biti prijatelji, ali barem budimo ponosni na to što smo radili", poručio je danas u emisiji Šupress Radio Pule Ivan Jakovčić na pitanje o Noelu Mirkoviću.

Mirković je, kao što je poznato, danas vijećnik stranke Možemo! i veliki kritičar IDS-a. Prije dva tjedna on je gostovao u Šupressu kod Daniela Sponze, koji ga je pitao ako je, kao dizajner, radio promidžbene materijale za IDS. Odgovorio je da nije, na što je Jakovčić rekao ovo gore napisano.

Ova epizoda o Noelu Mirkoviću samo je jedna iz zanimljivog intervjua, koji je počeo u ležernijem tonu, s temom iz privatnog života legende istarske politike. Konkretno, Sponzu je zanimalo kako je to u 66. godini živjeti s 26 godina mlađom ženom. Riječ je o novoj Jakovčićevoj partnerici, Belgijanki porijeklom s Tajlanda.   

 

"Upoznao sam je u Bruxellesu gdje je vodila hotel odmah do parlamenta. Završila je studij turizma na Tajlandu pa poslije u Bruxellesu. Kažu mi 'joj kako ti je zgodna žena', ali nije to tema. Sve su žene zgodne, ali ova je i pametna, a to je već problem, ha, ha", rekao je Jakovčić, dodavši da on "nikad ništa nije skrivao".

"Ja sam uvijek pokušavao govoriti istinu, ili sam barem mislio da govorim istinu", rekao je bivši župan, ministar i europarlamentarac. 

Na temu sela Sveti Juraj, koje je prodao, kaže da je razlog taj što nije želio živjeti u uspomenama. O Uljaniku i legendarnoj izjavi da bi ga trebalo preseliti iz Pule, Jakovčić kaže da su postojale četiri lokacije i da je tadašnja uprava bila sklona preseljenju.

"Ideja je bila ovdje u Puli pokrenuti djelatnosti koje će donositi sigurne novce Uljaniku, kada brodogradnja uđe u problem", rekao je Jakovčić, naznačivši da se razmišljalo o turizmu. 

Razgovor se dotakao i Sandre Benčić i Peđe Grbina, kao potencijalnih budućih premijera. Jakovčić je rekao ne samo da ih ne može zamisliti na tim pozicijama, nego da zna da se to nikad neće dogoditi. 

"Pogotovo gospođa Benčić koja ne može podnijeti IDS, a s ljevice ne može biti nitko na vlasti bez podrške IDS-a. Nadam se da je ona nikad neće ni dobiti", rekao je Jakovčić.

"Milanović? Što je on sve radio protiv mene i mojih prijatelja... Pišem knjigu, pa ćete čitati", dodao je.

Kaže da bi Valter Boljunčić, sadašnji predsjednik pulskog IDS-a, bio dobar kandidat za gradonačelnika. 

"Bez ikakvog problema on može daleko bolje voditi Pulu nego što se danas vodi, ali nije na meni da odlučujem. Pula zaslužuje puno bolje, ovo je splet nesretnih okolnosti koje su se dogodile na prošlim izborima. Nadam se da će tome brzo doći kraj", rekao je Jakovčić. Što se tiče Borisa Miletića i njegovog napuštanja IDS-a, kaže da je to bila njegova strateška greška i glupost.

Omiljena tema Jakovčiću je sadašnji gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

"Njegovo vrijeme definitivno prolazi. Rekao je da sam ja aorist hrvatske politike. Kao profesor bi trebao znati da je aorist prošlo svršeno glagolsko vrijeme. On bi trebao znati da sam ja za njega imenica. Ja sam i inače imenica. A u ovom slučaju sam misaona imenica. Ja sam za njega misaona imenica koja će mu pomoći da on postane, na sljedećim izborima, prošlo svršeno glagolsko vrijeme", rekao je Jakovčić.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa