upravo najavljeno

Foto Nedaleko Istre gradit će se ovaj spektakularni stadion i tri nebodera! (foto)

05.12.2023 - 17:01

Nedaleko Istre, u Rijeci, gradit će se spektakularni nogometni stadion!

Riječ je, naravno, o novoj Kantridi, domu nogometaša Rijeke.

Novi stadion trebao bi imati između 12.000 i 18.000 sjedećih mjesta (što će biti kasnije definirano), a uz njega su predviđena i tri visoka hotelsko-stambena nebodera, koji će u potpunosti promijeniti vizuru tog dijela Rijeke.

 

Uz stadion i nebodere s hotelom predviđeni su i drugi sadržaji, poput šetnice i ugostiteljskih objekata. Svi ti dodatni sadržaji projekt bi trebali učiniti financijski isplativim. 

Stadion više nije postavljen u smjeru zapad-istok, kao sadašnji, nego obrnuto, sjever-jug. Praktički sve tribine bi trebale biti natkrivene, a dojmljivi krov i jarbol doista čine zdanje posebnim.

Upravo je održana konferencija za novinare na ovu temu na kojoj su sudjelovali čelnici kluba, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i dopredsjednik Vlade Oleg Butković.

Hodogram realizacije je sljedeći - prvo Grad Rijeka treba donijeti pripadajuće prostorne planove, a potom se kreće u definiranje financijske konstrukcije. Konkretno, to znači da treba pronaći ključne investore, čiji interes, napomenuo je predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković, već postoji. Ideja je da investitori zarade na projektu hotela i nebodera i zauzvrat izgrade stadion koji će biti u vlasništvu Grada Rijeke.   

Mišković je pojasnio okvirni plan - početak radova do kraja 2025., a potom tri-četiri godine za samu izgradnju, ili možda nešto manje ili više. Dakle, Rijeka bi se vratila na Kantridu najranije 2027., a najkasnije 2030. godine.

Trenutačne procjene vrijednosti investicije kreću se oko 100 milijuna eura, no i ta brojka bi se mogla povećati. (I. Balen)

Tweet

Posljednje novosti