ekskluzivno

Trener Rovinja dao ostavku nakon incidenta! Pogledajte što je bilo (video)

0
Dario Jagić, trener Rovinja (Foto: RK Rovinj / facebook)
Dario Jagić, trener Rovinja (Foto: RK Rovinj / facebook)

Neriješenim rezultatom (27:27) na nedjeljnom gostovanju kod Kozale u Rijeci, rukometaši Rovinja značajno su se odmaknuli od ovogodišnjih ambicija i pokušaja osvajanja jednog od mjesta koji im garantira mogućnost borbe za ulazak u Premijer ligu u idućoj sezoni. No, više od same utakmice, pažnju je privukao detalj koji se dogodio u posljednjem dijelu susreta, u 55. minuti pri rezultatskom zaostatku gostiju od 24:22, kada je rovinjski trener Dario Jagić nasrnuo na svog igrača Sandija Đukanovića nakon jedne njegove izgubljene lopte. Jagić je zbog tog napada dobio crveni karton, a kazna bi mogla biti još i veća nakon pravorijeka disciplinskih tijela Hrvatskog rukometnog saveza.

- Svjestan sam da nema nikakvog opravdanja za moj ovakav postupak te preuzimam krivicu za to što se dogodilo. Bilo je to jednostavno u trenutku kada se utakmica ‘lomila’ i gdje je jedan od naših najiskusnijih igrača nakon greške u igri te pogotovo potom i verbalne provokacije izazvao moju neprimjerenu reakciju. Nažalost neki su mediji nekorektno prenijeli da je tu bilo udaranja, no osim odgurivanja ništa se drugo nije dogodilo. Žao mi je što objavljena snimka nije duža pa da se vidi kako smo nakon toga Sandi i ja normalno razgovarali, a na kraju utakmice prije ulaska u svlačionice se i zagrlili, kaže o svemu rovinjski trener Dario Jagić.

 

Rukometaši Rovinja se bez obzira na ovaj incident normalno pripremaju za preostala dva susreta jesenskog dijela prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi - jug. No rovinjskog je stratega cijela hajka koja se digla oko ove situacije jako pogodila.

- Već deset godina radim u Rovinju s ekipom koju smo iz treće lige ‘dignuli’ do gornjeg dijela tablice u Prvoj rukometnoj ligi. Žao mi je što je jedna takva situacija očito uspjela zasjeniti sve dobro što smo dosad napravili, iako sličnih ispada pogotovo verbalnih zna biti i na mnogim drugim utakmicama. To nikako nije alibi za ono što se dogodilo, no ne želim biti teret klubu pa ću stoga sada upravi podnijeti ostavku na mjesto trenera i idem se malo odmoriti. To ne znači da odlazim iz Rukometnog kluba Rovinj, nego ostajem kao sportski direktor i u radu s ekipom, ali jednostavno nakon ovoga neću više raditi dosadašnji posao. Vjerujem da će to izazvati i pozitivan šok među mojim igračima uoči utakmice s prvoplasiranim Zametom. No, krivo mi je da me na ovakav način stavljaju u kontekst nekog nasilnika, pisati da sam nekoga šamarao, a dosad nikad u svom životu nisam imao ni jednu mrlju, rekao nam je Jagić. (Siniša Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa