Grad Pula:

'Glavna pošta nije prodana i o njezinoj prodaji nisu vođeni razgovori'

0
Foto: Srećko Niketić/Pixsell
Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Iz Grada Pule javljaju da su od Uprave Hrvatske pošte zatražili informaciju o njihovim planovima sa zgradom na Danteovom trgu u Puli.

"Gradu Puli odgovoreno je kako je u okviru projekta Ministarstva financija pod nazivom "Aktiviranje neoperativne imovine u društvima u većinskom državnom vlasništvu" Hrvatska pošta u procesu identifikacije i razmatranja mogućnosti za aktiviranje neoperativne imovine iz svog portfelja.

 

"Sve s ciljem jačanja poslovne učinkovitosti i profitabilnosti te poboljšanja korporativnog upravljanja tvrtke. Zgrada Pošte na Danteovom trgu 4 u Puli jedna je od nekretnina za koju smo procijenili da ima potencijal ekonomske aktivacije. Međutim, zgrada nije prodana niti smo o njenoj prodaji vodili ikakve pregovore. Ukoliko se donese odluka o prodaji, cijeli postupak će se provesti u skladu s zakonima i propisima, što uključuje i Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara", odgovorili su iz Hrvatske pošte.

To znači da bi, sukladno članku 37. navedenog Zakona, u slučaju da se Hrvatska pošta odluči prodati zgradu glavne pošte u centru Pule, prvenstvo u ostvarenju prava prvokupa imao Grad u odnosu na Županiju pa Republika Hrvatska.

"Prodaja bi u svakom slučaju bila javno oglašena (i bit će ukoliko se donese takva odluka) da se s njome upozna cjelokupna hrvatska javnost te svi potencijalno zainteresirani kupci", zaključili su iz Hrvatske pošte.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA