milijunski iznosi za istru

Sanja Radolović podnijela 18 amandmana na državni proračun. Evo što sve traži

21.11.2023 - 12:22
Sanja Radolović (foto: Patrik Macek/Pixsell)
Sanja Radolović (foto: Patrik Macek/Pixsell)

Zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru Sanja Radolović na državni proračun za 2024. godinu podnijela je 18 amandmana. Amandmanima su obuhvaćena razna područja, od obrazovanja, zdravstva preko sporta, kulture do prometne i željezničke infrastrukture. U nastavku donosimo kratki sažetak svakog amandmana.

Između ostalog, Radolović traži 520 tisuća eura za pomoćnike u nastavi za područje Istarske županije, 2 milijuna eura za izgradnju kapitalnog objekta u Puli, a to je dvorana za tjelesno-zdravstveni odgoj za potrebe Medicinske škole, 700 tisuća eura za uređaj za intraoperativno zračenje za KBC Rijeka.

Za obnovu zgrade Glazbene škole Ivana Matetića - Ronjgova u Puli Radolović traži 300 tisuća eura, a za opremanje srednje škole u Umagu milijun eura. Za stubište Mornaričke crkve u Puli traži 200 tisuća eura, a za obnovu Doma braće Ribar u Puli 2 milijuna.

 

Četiri milijuna eura Sanja Radolović traži za obnovu Pattinaggia u Puli, a dva milijuna za obnovu ceste Vižinada - Kaštelir.

Za cestu prema Zračnoj luci Pula traži 930 tisuća eura, a za cestu od Pule prema Brijunima 700 tisuća eura.

Na dionici Bužinija - Kovri predlaže obnovu kolnika uz izgradnju biciklističkih traka, odnosno 2 milijuna eura.

Za Nacionalni park Brijuni traži izdvajanje10 milijuna eura, a potrebno je riješiti probleme s vodom, kanalizacijom, strujom i internim prometnicama.

Sljedeći amandman odnosi se na željeznički promet u Istri. 

"Odnosno njegovu tragediju, jer Istarska županija iako svrstavana kao najrazvijenija županija u Republici Hrvatskoj uopće nema željezničku infrastrukturu. Zapravo ono što ima sramota je uopće i nazivati infrastrukturom u 21. stoljeću. Za izradu dokumentacije obnove i modernizacije pruge tražimo izdvajanje u iznosu 2 milijuna eura", kaže Sanja Radolović.

Za rivu i lukobran u Puli traži 10 milijuna eura, za zgradu admiraliteta u Puli 400.000 eura, a za Opću bolnicu Pula milijun eura, što je predviđeno za rekonstrukciju dva odjela unutar bolnice koji su ostali izvan projekta izgradnje zgrade nove bolnice - prihijatriji i infektologiji.

"Ostali amandmani SDP-a vezani za Istru odnose se na na potrebe visokog obrazovanja u Puli te se tako predlaže izdvajanje od milijun eura za obnovu Sveučilišne knjižnice u Puli te rekonstrukciju zgrade Filozofskog fakulteta, kojoj je potrebna hitna sanacija zbog dotrajalosti", ističe Sanja Radolović. 

Tweet

Posljednje novosti