Uspješno završeni Juventusovi kampovi u Umagu: Treniralo 160 dječaka iz 10 zemalja svijeta

15.07.2013 - 10:50
Službeni promotor kampova bio je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač
Službeni promotor kampova bio je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač

Ovoga vikenda u Umagu je završen zadnji od dva nogometna kampa aktualnog talijanskog prvaka Juventusa. Juventus International Camp po prvi je puta održavan u Hrvatskoj, a pohađalo ga je 160 dječaka u dobi od 8 do 16 godina iz čak deset zemalja Europe i svijeta.

Domaćin kampova bio je Istraturist čije je novo nogometno igralište, ovogodišnja investicija kompanije, korišteno za sve treninge. „Kapaciteti oba kampa u potpunosti su bili popunjeni, što najbolje svjedoči uspješnosti projekta. Uz Hrvatsku, u Umag su nam stigli dječaci iz Austrije, Italije, Njemačke i BiH Slovačke, Nizozemske, ali i iz Rusije, Ukrajine i SAD-a“, ističe Bernard Musulin, voditelj destinacijskih projekata Istraturista.

Zadnji ovogodišnji umaški kamp posjetili su i Marco Isnardi, Juventus Soccer School Manager i Davide Fornaca, Juventus Soccer Schools Head Coach Coordinator koji su izrazili iznimno zadovoljstvo umaškim kampom koji je prema riječima Marca Isnardija ugostio dječake iz najvećeg broja zemalja, više no ijedan Juventusov kamp diljem svijeta i to već u prvoj godini održavanja. „Zaista smo oduševljeni prijemom i razinom organizacije, zbog čega se nadamo što duljoj i uspješnijoj suradnji“, rekao je Davide Fornaca.

Juventus International Camp Croatia
Juventus International Camp Croatia
Svaki trening kampova vodio je jedan od Juventus Soccer Schools trenera, uz još jednoga trenera na svakih 12 upisanih sportaša. Svi tehničko-sportski programi pažljivo su isplanirani u istraživačkom centru Juventus Academy u suradnji s Visokom školom za tjelesni odgoj pri Sveučilištu u Torinu. Carlo Mastellone i Leo Carozzo, treneri koji su vodili umaški kamp istaknuli su kako im je bila čast sudjelovati u timu Juventus International Campa Croatia. Vrlo su zadovoljni brojem polaznike u prvoj sezoni kampa, a nadaju se povratku i iduće godine.

Zadovoljstvo kampom izrazili su i brojni polaznici te roditelji, koji su prvenstveno pohvalili izrazitu profesionalnost trenera i ostalog osoblja te samu organizaciju. Majka jednog od polaznika kampa Snježana Ostojić izjavila je kako su sa sinom proveli predivan tjedan u Umagu i istaknula profesionalizam uključenih trenera i poželjela povratak na kamp i naredne godine.

Službeni promotor kampova bio je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač, a osim mjesta za koja se bilo moguće prijaviti, organizatori su kotizacije donirali nadarenim članovima NK Umaga i odličnim učenicima OŠ Marije i Line iz Umaga.

Kombinacija sportskog usavršavanja, ali bogatog programa uzbudljivih aktivnosti izvan nogometnih terena zasigurno će i sljedeće godine privući mnoštvo mladih nogometnih nada.

Tweet

Posljednje novosti