izbor kamping portala

Nakon Nijemaca hrvatske kampove najviše vole Slovenci. Ovi su im najdraži

0
Lijevo kamp Valkanela, gore kamp Lanterna, dolje kamp Bijela uvala
Lijevo kamp Valkanela, gore kamp Lanterna, dolje kamp Bijela uvala

Slovenski kamping web portal Avtokamp.si i ove godine organizirao je izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija po 13. put.

Dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa koji se od 14. - 16. studenog odvijao u Vodicama.

Ovogodišnja kamping sezona bila je zahtjevna zbog poprilično visokog rasti cijena odmora i promjenjivih vremenskih uvjeta u čitavoj regiji, što u velikoj mjeri utječe na boravak gostiju u kampovima.

 

Rezultati za prvih deset mjeseci 2023. godine izrazito su dobri, pa su tako u tom dijelu godine hrvatski kampovi ostvarili skoro 21 milijun noćenja, što je 1 posto više od prošle godine.

Najviše gostiju u kampovima bilo je iz Njemačke, na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci koji su u velikom broju došli na Jadran i krajem listopada kada su imali jesenske školske praznike. Tada je oboren i rekord od 3 milijuna noćenja u jednoj sezoni. Slovencima su najomiljenije destinacije Lošinj, Umag, Novalja, Medulin i Vrsar.

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova kampista dobio Valamarov kamp Lanterna Premium iz Tara kod Poreča. Drugo mjesto je osvojio kamp Bijela uvala kod Poreča a treće kamp Valkanela iz Vrsara.

Najbolji mali kamp u Istri je ove godine kamp Polidor iz Funtane. Drugo mjesto ide u kamp Lighthouse, smješten kod svjetionika u Savudriji, a treće u wellness kamp San Servolo kod Buja.

U kategoriji najboljih mobilnih kućica prva nagrada ide u kamp Istra Premium u Funtani. Druga nagrada za mobilne kućice ide u kamp Valkanela u Vrsaru, a treća je pripala kampu Aminess Maravea iz Novigrada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA