'derbi della učka'

Valter Flego dobio pojačanja iz Pule i Rijeke

0
Instagram prijatelji Marco, Mia i Vatler
Instagram prijatelji Marco, Mia i Vatler

Europarlamentarac Valter Flego, Puljanin Marco Cuccurin i Riječanka Mia Negovetić udružili su snage kako bi mladima u Hrvatskoj, ususret dolazećim europskim izborima, približili europske institucije i teme.   

Europske priče Marca, Mie i Valtera od 16. studenog možete pratiti na Instagramu, TikToku i Facebooku.

"U suradnji s mojom liberalnom političkom grupacijom Renew Europe, a uz pomoć sjajnih Mie i Marca, pokušat ćemo taj daleki, nerazumljivi Europski parlament i europske birokrate približiti mladima i saznati što oni misle o europskim politikama i koliko uopće znaju o njima. Marca sam upoznao još 2019. kad me ugostio u svom podcastu i sretan sam što imam priliku ponovno surađivati s njim i Miom", kaže Flego.

 

"Predrasude o tome da mlade ljude europske i političke teme ne zanimaju uopće nisu točne. Mi smo ti koji se moramo prilagoditi novom vremenu i novoj generaciji. Ako želimo da nas mladi čuju, moramo pričati njihovim jezikom. Zato mislim da je ovaj projekt sjajan način da im zajedno ispričamo koliko su odluke koje se donose u Briselu važne za mlade u našoj zemlji", kaže Flego.

Europski liberali predvodnici su borbe za zaštitu ljudskih prava, toleranciju i zaštitu manjina. U fokusu grupacije Renew Europe su društveno osjetljive teme, poput jačanja prava LGBTIQA+ zajednice, borbe protiv vršnjačkog nasilja, zagovaranja i jačanja kreativne industrije i otvaranja vrata mladim umjetnicima. 

"Drago mi je da ja kao mlad čovjek koji ima određeni utjecaj mogu otvoreno govoriti o ovim važnim temama. Boriti se za pravo da budemo svoji i da mladi dobiju svoju priliku je izuzetno važna stvar. Smatram da ćemo ovakvim projektima smanjiti diskriminaciju i osvijestiti ljude koliko je različitost poželjna i potrebna", kaže Marco Cuccurin.

"Ovo je najbolji način da naša generacija sazna što im Europska unija nudi, kakve im se prilike pružaju i što, uostalom, europske institucije mogu za njih napraviti. Moja  tema je umjetnost, a tu imamo svašta za ispričati. Zato nas pratite na društvenim mrežama", najavljuje Mia.

"Ja sam oduševljen tim mladim ljudima koji su jako znatiželjni, kreativni, vrlo kritični i tehnološki izuzetno pismeni. Duboko sam uvjeren da će Generacija Z svijet okrenuti naopačke. I mislim to u pozitivnom smislu, naravno",  zaključuje Flego.  

Marco Cuccurin je poznati hrvatski influencer a Mia Negovetić pjevačica. Zajedno su prošle godine pobijedili u showu Zvijezde pjevaju.

Video možete pogledati na linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA