susret prijateljstva u domu sportova u puli

Održano natjecanje u kuglanju i boćanju osoba s intelektualnim teškoćama

0

U Domu sportova "Mate Parlov" u Puli održan je 18. sportsko-rekreativni susret osoba s intelektualnim teškoćama „Susret prijateljstva“ u kuglanju i boćanju. Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula i Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

Sportsko-rekreativni program u kuglanju i boćanju obuhvatio je 48 natjecatelja podijeljenih u 11 ekipa – pet timova u boćanju, te šest ekipa u kuglanju kao i pojedinačno žene i muškarci u kuglanju.

 

U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili članovi Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, drugo mjesto su osvojili korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, treće korisnici Centra za rehabilitaciju Pula, četvrto učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula i peto korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula.

Pojedinačno žene prvo mjesto osvojila je Ana Bilić iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo Debora Matticchio i treće Nataša Jovanović iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju.
Pojedinačno muški prvo mjesto osvojio je član Marino Kramar i z Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama, drugo mjesto Emir Selimović  iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, te treće mjesto osvojio je Amir Ajanović iz Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Najbolja ekipa u boćanju su korisnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, drugo mjesto pripalo je natjecateljima Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće ekipi Športskom društvu „Roller“ iz Pule. Sudjelovale su i ekipe Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju i Centra za rehabilitaciju Pula.
Organizatori zahvaljuju na volontiranju učenicima Medicinske škole Pula i nastavnici Moniki Buršić.

Susret su pripremili i organizirali izvoditelji aktivnosti Vesna Radolović, Sandra Išić, Helena Pola, Šejla Piragić i Erica Vuković.

Susret su podržali i financirali Istarska županija, gradovi Pula, Vodnjan i Rovinj te općine Funtana, Medulin, Marčana, Fažana, Sv. Lovreč, Tinjan, Svetvinčenat i Ližnjan, uz brojne donatore. Udruga je korisnik podrške institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga/neprofitnih organizacija Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA