bojana puzigaća tvrdi:

'Zaposlenici vrtića u Bujama ne smiju jesti topli obrok'

0
Bojana Puzigaća / Fabrizio Vižintin (foto: Saša Miljević/Pixsell)
Bojana Puzigaća / Fabrizio Vižintin (foto: Saša Miljević/Pixsell)

Bojana Puzigaća iz SDP-a Buje upozorava na, kako je rekla, zabrinjavajuće djelovanje gradonačelnika Fabrizija Vižintina vezano uz bujske dječje vrtiće.

Ona kaže da Vižintin u svojim izjavama često spominje riječ nadstandard, no pita se zna li što to znači ili jednostavno ima svoje viđenje tog pojma.

"Po njegovom nadstandardu nedavno je povećana ekonomska cijena vrtića, a smanjen postotak participacije Grada u toj cijeni. Od rujna ove godine roditelji plaćaju 40 posto veću cijenu vrtića. Bez obzira što često dobivaju obavijest da svoje dijete ostave kući jer je neka od prostorija poplavljena, nema grijanja ili smrdi od vlage.

 

Nastavljajući voditi svoj model nadstandarda pokušao je povećati cijenu participacije djelatnika za topli obrok za nemalih 40 posto. Iako je vrtićko Upravno vijeće takav prijedlog odbilo, njihova Odluka je samovoljno stavljena van snage kratkom porukom da Upravno vijeće ne donosi takve odluke jer je participacija toplog obroka određena Zakonom. Kojim člankom kojeg zakona, do danas nikome nije objašnjeno", ističe Puzigaća.

Dodaje da se gradonačelnik potom oglušio na preporuku Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, koji mu je u svom očitovanju predložio da se i dalje omogući radnicima konzumacija hrane koja je taj dan pripremljena, a nije pojedena.

"Donio je upravo suprotnu odluku prema kojoj od danas odgajateljice i cjelokupni kolektiv u hrvatskom i talijanskom vrtiću u Bujama ne smiju jesti topli obrok. Zašto?! Jer Gradonačelnik nema model za naplatiti im topli obrok?! Ili jer on to tako jednostavno želi. I to unatoč činjenici da su svi radnici unutar vrtićkog kolektiva koji su htjeli konzumirati topli obrok, njega i plaćali. Od danas ga ne mogu ni platiti ni besplatno konzumirati. Gradonačelnik je rekao: ne može", kaže Puzigaća i zaključuje:

"Takvo vođenje odgojne ustanove nije zabilježeno nigdje u okruženju. Stoga molim gradonačelnika da, u duhu dobrog gospodara i po preporuci sindikata, postupa onako kako od njega očekuju oni koji su ga birali, građani i radnici Buja."

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA