U Oštaricu Mirandolinu zaljubila se i lindarska publika

0
Oštarica Mirandolina
Oštarica Mirandolina

Spontani aplauzi i smijeh mnogobrojne publike najiskreniji su komentar predstave Oštarica Mirandolina, koja je u petak 12. srpnja, u sklopu pučke fešte Mohorova, izvedena na lindarskoj Forteci.

Naime, nakon Furbaćone i Lindarskog kabana, INK Pula u Lindar je doveo čakavsku verziju komedije La Locandiera Carla Goldonija, Oštarica Mirandolina. ˝Oštarica Mirandolina˝ jedno je od klasičnih ostvarenja svjetske kazališne baštine. Čakavski prijevod i adaptaciju predstave potpisuje Daniel Načinović, a režiju Jasminko Balenović. U predstavi igraju Lana Gojak, Robert Ugrina, Teo Tiani, Denis Brižić, Romina Vitasović, Elena Orlić, Luka Jurčić i Rade Radolović.

U izvorniku smještena u Firenci, pulska se Oštarica preskokom vremena odvija u belle epoque Puli. U gostionici ˝ Tri soldata˝ negdje između Amfiteatra i Marine-Casinoa, a nadomak nesreći Prvog svjetskog rata, susrelo se zanimljivo društvo.

Svi su ovdje zaljubljeni u oštaricu Mirandolinu, a sudeći prema reakcijama, u Oštaricu Mirandolinu, zaljubila se i lindarska publika među kojom su se našli i istarski župan Valter Flego i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Mnogobrojna publika u Lindaru
Mnogobrojna publika u Lindaru

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i istarski župan Valter Flego pogledali su predstavu u društvu svojih supruga
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i istarski župan Valter Flego pogledali su predstavu u društvu svojih supruga

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa