uskoro početak

Najavljen Advent u Puli. Ima nekoliko promjena u odnosu na prošlu godinu

0
Foto: Srećko Niketić (Pixsell)
Foto: Srećko Niketić (Pixsell)

Ovogodišnji Advent u Puli počet će 3. prosinca, trajati do 7. siječnja 2024. i bit će drugačiji od prošlogodišnjeg prije svega po tome što će ugostiteljski sadržaj biti uglavnom koncentriran na Giardine i Portaratu, a ne više na Forum i Danteov trg.

Učinjeno je to da se cijela priča, a skupa s njom i posjetitelji adventa, previše ne rasprše. Tako je i klizalište prebačeno na igralište škole Centar, dakle puno bliže Giardinima, na kojima će biti više kućica nego prošle godine. To znači da će se ugostiteljska ponuda, skupa s DJ programima, proširiti i na gornji dio Korza, prema zgradi Fine. 

Klizalište će biti otvoreno od 10 do 22 sata, a tamo će biti postavljena i svjetlosna instalacija. Doček Svetog Nikole organizirat će se na Riječkom gatu, a doček Djeda Mraza na Portarati 16. prosinca u organizaciji motorista Twin Horna. Gradom će voziti advenstki vlakić, a od 18. prosinca do 6. siječnja kod Katedrale će biti postavljene jaslice. 

 

Dobra vijest za sve posjetitelje je da će svaki radni dan od 17 sati biti besplatan parking u centru grada, a vikendom cijeli dan.

Na pressici kojoj su prisustvovale direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, gradonačelnik Filip Zoričić, ravnateljica PFF-a Tanja Miličić i pročelnica za kulturu Emina Popović Sterpin najavljen je i bogat glazbeni program. 

Tako sve kreće Gustafima na Portarati 3. prosinca, a nastavlja se koncertima Dogme 8. prosinca pa Matije Cveka 9. prosinca. Edo Maajka će nastupiti 16. prosinca, Goran Karan 27. prosinca, Bare i Majke 28. prosinca a Detour 30. prosinca. Na Božić će nastupiti Medea i Tedi Grubica, a za doček Nove godine 31. prosinca u podne Luka Nižetić, koji će na pozornicu izaći u 11 sati. Od prije je poznato da će na Portarati za glavni doček pjevati Vojko V, a na Forumu Indira. 

Dok će Giardini i Portarata biti namijenjeni odraslima, dio grada rezerviran za djecu bit će Park Grada Graza, gdje će se odvijati brojne radionice, predstave i ostale atrakcija za najmlađe.

Detalje programa cijelog Adventa možete pogledati na linku

Na pressici je naglašeno da je ukupna cijena Adventa 300.000 eura te da će se od zakupa kućica zaraditi nešto više nego prošle godine, 78.500 eura u odnosu na 77.943.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA