ako ispunjavaju uvjete

Umaški umirovljenici dobivaju lijepe božićnice. Pogledajte iznose

0
Ilustracija
Ilustracija

Grad Umag u okviru svojeg pomno izrađenog socijalnog programa, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, nastavlja osiguravati prigodne potpore, odnosno božićnica, svojim umirovljenicima. Iznos koji se dodjeljuje ove godine kreće se od 200 do 600 eura, ovisno o ostvarenim uvjetima.

Božićnice su namijenjene umirovljenicima i osobama bez primanja starijima od 65 godina koji imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji su mjesečni prosječni primici od 1. siječnja do dana podnošenja zahtjeva do 300 eura.

Visina potpore umirovljenicima i starijim osobama s niskim primanjima utvrđuje se u iznosu od 600 eura korisnicima čiji je mjesečni prosječni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini, jednaki ili manji od 150,00 eura. Iznos od 400 eura dodjeljuje se korisnicima čiji mjesečni prosječni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini iznosi od 150,01 do 200 eura, dok se iznos od  200 eura dodjeljuje korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini, iznosi od 200,01  300 eura.

 

"Posebno poštovanje zajednica ima spram svojih umirovljenika, čije je nasljeđe neprocjenjivo. Božićnice su samo oblik male zahvale svima njima, koji su cijeli život toplinom i ljubavi ulagali u naš grad, vodeći kontinuiranu brigu o njemu, ne bi li se naša zajednica razvila u pozitivniju i zdraviju sredinu. Naša je misija osigurati našim sugrađanima umirovljenicima dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi im se, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva", izjavio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Zahtjev za potporu se može preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga, a koji se nalazi u privitku, ili na ulazu u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7, a podnose se Upravnom odjelu za opću upravu i društvene djelatnosti, također na adresi Trg slobode 7, svakim radnim danom prema radnom vremenu Uprave Grada Umaga. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do četvrtka, 30. studenog 2023. godine, isključivo osobnom predajom u pisarnicu grada. Sve informacije vezane uz božićnice mogu se dobiti na broj telefona (052) 702-917.

Iz Grada Uuaga dodaju da je božićnica samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA