pogledajte iznose

Adventske kućice u Puli ove godine izlicitirane za osjetno manje cijene (foto)

0
Dio sudionika licitacije (foto: Istarski.hr)
Dio sudionika licitacije (foto: Istarski.hr)

Nakon što se prošle godine najveća borba za adventske kućice vodila za lokacije na Portarati, gdje je izlicitirana najskuplja kućica na gotovo 11 tisuća eura, ove je godine situacija malo drugačija, pa je najskuplja adventska kućica izlicitirana na Giardinima za osjetno manjih 7 tisuća eura.

Tamo će svoje usluge pružati obrt MaJaMi Sanje Lovrić.

Na današnjoj licitaciji pulskih adventskih kućica, u sklopu Adventa u Puli u organizaciji Pula Film Festivala, dodijeljeno ih je ukupno 18. Osim te jedne kućice na Giardinima, najtraženija pozicija je, naravno, bila Portarata, gdje su sve četiri kućice bile relativno najskuplje, od 6.000 do 6.800 tisuća eura. Tamo su svoje pozicije osigurali obrt Romana (6.400 eura), Roniro Food d.o.o. (6.800 eura), Z.U.O. Danijela (6.300 eura) i Bar Logistic (6.000 eura).

 

Nakon toga slijede Giardini, gdje je za 6.650 eura jednu kućicu zauzeo Classy club j.d.o.o., pa jednu za 5.600 na ime obrta Regula, dok je četvrta po redu skupoće dodijeljena tvrtki Svantevid d.o.o. za 5.400 eura. Ostale cijene na Giardinima se uglavnom vrte između 2.700 do već spomenutog rekorda od 7 tisuća eura. Jedna je kućica izlicitirana za 1.500 eura, no ona se može baviti samo trgovinskom djelatnošću.

Na novoj lokaciji iza škole Centar, gdje će ove godine biti i klizalište, predviđene su dvije kućice koje su izlicitirane za 5.100 i 2.500 eura. Prva je dodijeljena obrtu Sosalicious, a druga Manu sem j.d.o.o.

Lokacija Parka grada Graza i ove je godine bila nešto jeftinija i manje atraktivna od ostalih, pa je cijena tamošnjih kućica, njih četiri, dosegnula tek dvije do tri tisuće eura, kolika im je bila i početna.

Osim što je ovogodišnja licitacija posebna po tome što su ugostitelji bili osjetno manje zainteresirani za kućice, pa one nisu dosegle vrtoglave cijene kao lani, posebnost ovogodišnjeg licitiranja leži i u tome što program zbivanja pulskog Adenta još nije objavljen. Zato su se mnogi potencijalni zakupci požalili da zapravo nemaju na temelju čega planirati za koju bi se lokaciju najradije takmičili. (Marcello Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA