Nakon devet godina na čelu podružnice

Bujski IDS ostaje bez predsjednika, Gergorić napušta politiku?

0
Franko Gergorić
Franko Gergorić

Na nedavno raspisanom javnom natječaju za novog ravnatelja Talijanske srednje škole – SMSI 'Leonardo da Vinci' Buje-Buie izabran je Franko Gergorić, do sada zaposlen kao nastavnik ekonomske grupe predmeta u toj školi. Gergorić je na tu novu dužnost stupio 23. listopada.

Novi ravnatelj Talijanske srednje škole široj je javnosti poznat i kao istaknuti član IDS-a na Bujštini. Predsjednik je gradske podružnice IDS-a Buja i Predsjednik Gradskog vijeća Buja. No, stupanjem na novu dužnost, Gergorić se namjerava povući iz politike.

 

Gergorić je za Istarski.hr izjavio kako namjerava ostati predsjednik Gradskog vijeća do kraja mandata, ali namjera mu je povući se iz svih odbora i vijeća, kao i s pozicije predsjednika bujske podružnice IDS-a, a kako bi se u potpunosti mogao posvetiti novoj dužnosti.

Franko Gergorić je bujski IDS preuzeo prije devet godina. Doveo je podružnicu u red te vratio povjerenje glasača, a pod njegovim je vodstvom stranka ponovo došla na vlast u tom gradu. Dvaput su pobijedili na izborima, dok je Fabrizio Vižintin dvaput izabran za gradonačelnika, na posljednjim izborima osvojio je čak 600 glasova više od protukandidata, a lista IDS-a osvojila je čak 8 od 13 mandata u Gradskom vijeću Buja. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA