Izbori za vijeća mjesnih odbora Poreča

IDS osvojio čak 57 od 70 vijećnika, povijesni rezultat HDZ-a

0
IDS-ovi kandidati
IDS-ovi kandidati

U Poreču su 12. studenog održani izbori za članove vijeća deset mjesnih odbora. U svih deset mjesnih odbora liste je kandidirao samo IDS.

Najveće iznenađenje je HDZ koji je kandidirao liste u čak osam mjesnih odbora, što se još nikada u povijesti porečkog HDZ-a nije dogodilo. U dva mjesna odbora kandidirane su nezavisne liste, dok SDP, koji ima dva vijećnika u Gradskom vijeću Poreča, nije predao listu u niti jednom mjesnom odboru.

 

Prema prvim neslužbenim rezultatima IDS je pobijedio u devet od deset mjesnih odbora. Izgubio je jedino u Baderni gdje je 4 od sedam mjesta osvojila Kandidacijska lista birača nositelja Dragana Legovića.

HDZ je dva od pet vijećnika osvojio u Varvarima i Žbandaju, te po jednog u MO Joakima Rakovca, u Novoj Vasi, Červar Portu i Fuškulinu. Predsjednica porečkog ogranka HDZ-a Ivana Barišić izabrana je u MO Joakima Rakovca. U tom mjesnom odboru jedno mjesto osvojila je kandidacijska lista birača nositelja Zlatka Lovrekovića.

IDS je u svim mjesnim odborima osvojio čak 57 od 70 vijećnika. Osam osvojenih vijećnika HDZ-a najveći je uspjeh te stranke u Poreču. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA