ISTARSKI RUKOMETNI DERBI

Buzećani slavili u napetom i neizvjesnom derbiju

11.11.2023 - 20:27
Sa susreta Buzeta i Rovinja (Foto: S. Žulić)
Sa susreta Buzeta i Rovinja (Foto: S. Žulić)

Vrlo neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici Prve rukometne lige - jug rukometaši Buzeta svladali su Rovinjce u istarskom derbiju rezultatom 27:25. Buzećani su se tako učvrstili u sredini tablice, dok će Rovinj bodove za nastavak svoje utrke prema Premijer ligi morati tražiti negdje drugdje. Na početku susreta je izgledalo kako će gosti diktirati tempo susreta s obzirom na početno vodstvo (1:4 - 5’). Rovinjci su bez većih problema pronalazili pukotine u poroznoj buzetskoj obrani, dok su s druge strane domaći rukometaši vrlo brzim akcijama pokušavali poentirati na nepostavljenu rovinjsku obranu. Rovinjski rukometaši su pokušavali dugačkim napadima dolaziti do domaćeg gola, a nevjerojatno kako je u tim trenucima s lakoćom s desnog krila pogađao dešnjak Alessio Benussi. (8:10 - 18’). I kada se očekivalo da će Rovinj otići na odmor s prednošću (10:14 - 25’) dogodio se preokret koji je, pokazati će se na kraju, odlučio pobjednika ovoga susreta. Buzećani su sa sedam postignutih zgoditaka u furioznih manje od pet minuta u potpunosti preokrenuli tijek susreta i na odmor otišli sa sigurnim vodstvom (17:14). 

 

U nastavku susreta u igri s puno isključenih igrača Buzećani su malo usporili dotadašnji ritam, dok su u obrambenim zadacima iskusni vratar Aleks Jović i visoka obrana činili nepremostiv blok za gostujuće rukometaše. Da Buzećani u tom dijelu susreta nisu napravili nekoliko probijanja u napadačkim akcijama te realizirali sedmerac mogla je njihova prednost već u ranoj fazi drugoga dijela postati nedostižna za goste (20:17 - 35’). Uslijedilo je potom čak pet minuta bez pogotka s obje strane, a onda je Rovinj krenuo u pokušaj vraćanja prednosti na svoju stranu. Buzećani su u potpunosti usporili i bili poprilično bezidejni u napadu što je omogućilo gostima da polako tope domaću prednost. Uspjeli su izjednačiti u 54. minuti nakon što je izvana jakim udarcem pogodio Teo Popović (24:24). No domaći rukometaši uspjeli su se pribrati u posljednjih pet minuta susreta te zahvaljujući realiziranim sedmercima Lorenza Nežića te nekoliko obrana Jovića i na kraju slaviti u ovom vrlo uzbudljivom susretu.
 

Izjave sudionika:

Aleks Jović (Buzet): Bilo je vrlo borbeno i napeto kao što smo i očekivali protiv mlade i dobre ekipe. Nismo dobro započeli susret no na kraju smo sretno zaključili prvo poluvrijeme sa plusom, što nam je dalo elana da u nastavku nastavimo napadati, trčati i igrati lepršavo. Želja nam je bila pokušati ih nadtrčati i zabiti im što više lakih golova, a kada smo vidjeli da ih ‘imamo’ malo smo usporili. Drago mi je da mi se vratio taj osjećaj od pred par godina, jer dugo nisam branio. Pohvalio bih obranu jer je bila fantastična pa je i meni bio značajno olakšan posao.

Tony Zarev (Rovinj): Otvorili smo dobro utakmicu i mogu reći da je većina prvog i pogotovo drugog poluvremena išla u našu korist. No, dogodio nam se pad pred kraj prvog poluvremena gdje su domaći napravili seriju pogodaka i tu smo malo pali i psihički. Borili smo se koliko smo mogli, ali domaćini su bili bolji i treba im čestitati na pobjedi. Buzet je jedna jako iskusna domaćinska ekipa i nažalost nismo ih uspjeli savladati. (Siniša Žulić)

Tweet

Posljednje novosti