ove subote

Plesna predstava 'Klown' u pulskom kazalištu

0

U subotu, 11. studenog, INK- Gradsko kazalište Pula ugošćuje Zadarski plesni ansambl s predstavom "Klown" autorice i izvođačice Matee Bilosnić, koja je na rasporedu u 20 sati. Slijedi razgovor s autorima nakon izvedbe predstave.

"Klown" je multimedijalna plesna predstava u kojoj izvođačica i autorica Matea Bilosnić utjelovljuje ulogu Klowna - neo-klauna koji propituje granicu između virtualnog i stvarnog svijeta. Kroz tekst, pjesmu, glazbu i pokret Klown adresira utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematiku umjetne inteligencije i utjecaj digitalne revolucije.

 

“Zavodljivo potresan, drzak i manipulativan, bespomoćan i ranjiv, pobunjeni algoritam, Klown je zrcalo nas samih – onoliko duboko koliko smo u stanju pojmiti sebe toliko duboko ćemo biti u stanju pojmiti odraz koji nam pokazuje. Matea Bilosnić zapravo spins the spinner – personu klauna ona ne reprezentira, ali ni ne prezentira, svjesno bira solo ne samo žanrovski nego

i izvedbeno postaviti u liminalni prostor onoga o čemu se govori i onoga o čemu se pretvara da govori. Kad kažem govori, mislim na sve ono što nam tjelesno, glasovno i tekstualno gura u lice, zaštićena svojim anti-licem, prpošnim i ciničnim gospodinom Klaunovićem, koji je ujedno i gospođa Klaunović“, stoji u najavi predstave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA