počeli dani turizma u rovinju

'Više ni ne govorimo o turističkoj sezoni, nego godini' (foto)

0
Nikolina Brnjac
Nikolina Brnjac

Danas je u Rovinju započeo tradicionalni susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Hrvatske, Dani hrvatskog turizma, koji se 9. i 10. studenog održava u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije.

Dvodnevni program ove manifestacije donosi niz prezentacija, panela i svečanu dodjelu nagrada najuspješnijima i najzaslužnijima u turizmu u 2022. godini.

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma otvoreni su panelom "Doba održivosti u hrvatskom turizmu" u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. U uvodnom dijelu panela, u razgovoru "1 na 1" ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac govorila je o reformi upravljanja razvojem turizma, novom Zakonu o turizmu, kao i o budućim koracima koji će doprinijeti održivosti hrvatskog turizma.

 

"Turizam nam se predugo događao i razvijao bez plana, a brojne destinacije su već postale ugrožene prekomjernim turizmom. Stoga smo od početka mandata paralelno s rješavanjem aktualnih izazova krenuli i sa sveobuhvatnom reformom upravljanja razvojem turizma. Danas, tri godine kasnije, imamo izrađen strateški i zakonodavni okvir te osigurana rekordna financijska sredstva od 1,3 milijarde eura za turistički sektor, i mogu reći da je ova Vlada osigurala sve preduvjete za razvoj održivog turizma", rekla je ministrica Brnjac, koja je u razgovoru posebno istaknula važnost domaćeg gosta za razvoj hrvatskog turizma te predstavila nove aktivnosti oko Hrvatske turističke kartice.

"Ove jeseni smo intenzivirali aktivnosti oko Hrvatske turističke kartice i osigurali velike popuste uz njeno korištenje. Kartica uistinu pruža pogodnosti za sve, od korisnika kartice, do pružatelja usluga u turizmu, ali i poslodavaca koji na ovaj način mogu nagraditi svoje zaposlenike, a iznos koji im uplate na karticu je neoporeziv. Pozivam i ovim putem sve građane da postanu korisnici Hrvatske turističke kartice i uživaju u putovanjima cijelom Hrvatskom, cijele godine, uz odlične popuste", rekla je Brnjac.

Također je istaknula da nam je ove godine predsezona bila najbolja ikad, te da više ni ne govorimo o turističkoj sezoni, nego turističkoj godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA