sestra iz pazina kandidatkinja za 'mali svjetionik'

'Njen osmijeh liječi i dušu i tijelo. Svi znaju koliko je ta osoba divna'

0
Mirjana Zgrablić Matika (foto: screenshot Mali svjetionik)
Mirjana Zgrablić Matika (foto: screenshot Mali svjetionik)

Mali svjetionik projekt je odabira "malih" ljudi iz Hrvatske koji "motiviraju druge i potiču optimizam svojim osobinama, u svom radnom okruženju, i čija priča zaslužuje biti ispričana. 

"Želimo u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude koji su postojani i ustrajni u poštenom radu jer nas te vrijednosti, kada bi ušle u naviku cijele države, mogu izvesti iz krize. Ali trebaju nam živi primjeri koji će nas nadahnuti i pokrenuti, trebaju nam svjetionici", pišu voditelji projekta. 

Nagrada iznosi 10.000 eura a ove godine odabrano je 10 kandidata. Pobjednik će biti proglašen 10. studenog u Zagrebu.

Među kandidatima je i medicinska sestra iz Laginji kod Žminja Mirjana Zgrablić Matika, zaposlenica specijalističke ordinacije obiteljske medicine dr. Ivica Rukavina u Pazinu.

"Moja sestra Mirjana ne voli svoj posao, ona živi za svoj posao i za brojne ljude koje susreće na svom poslu. Ona za svakoga ima toplu riječ i osmijeh. I kada ima ludnicu na poslu, ona nađe za svakog bar malo vremena. Njen osmijeh liječi i dušu i tijelo. Svi koji je poznaju, znaju koliko je ta osoba divna i nećete naći nikoga tko tu ženu ne voli. Ona je jedinstvena", piše se o sestri Mirjani. 

"Ona širi optimizam i vjeru svuda oko sebe, kao i utjehu onima kojima je utjeha potrebna. U životu je nikada nisam vidjela ljutu ili namrgođenu. Iskreno, ta je žena anđeo bez krila, poslan da ovaj svijet učini boljim", jedan je od komentara. 

"Sestra Mirjana radi već preko 30 godina ovaj posao i nikada se nitko nije žalio na nju, što dovoljno govori o njezinom profesionalnom znanju", još je jedan od komentara,

Više možete pročitati na linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA