izašlo svega 8,7 posto birača

Održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Pazinu

0
Pazin
Pazin

Na jučerašnje izbore za članove vijeća mjesnih odbora u Pazinu izašlo je svega 605 ili 8,68 posto od 6.972 upisanih birača.

Birali su između 15 kandidacijskih lista, od čega su po dvije imali mjesni odbori Pazin, Stari Pazin i Lindar. dok su ostali mjesni odobri imali po jednu listu.

U mjesnim odborima Pazin i Stari Pazin, većinu je odnijela politička platforma Možemo!, dok su u Mjesnom odboru Lindar birači izabrali Kandidacijsku listu grupe birača nositeljice Gordane Androšić. Istarski demokratski sabor (IDS) izabran je u mjesnim odborima Kršikla i Zamask, dok su liste mjesnih odbora Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Trviž, Zabrežani i Zarečje bile sastavljene od grupe birača.

 

Mjesni odbor Beram imao je jednu kandidacijsku lista grupe birača, nositelja Renata Cvitana, koja je dobila 7 mjesta u MO-u. S te su liste izabrani Renato Cvitan, Franko Ladavac, Denis Jurčić, Marija Brajković, Roberto Antičević, Kristijan Pamić i Damir Milohanić. Od ukupno 382 upisanih birača, glasalo je njih 41.

Kandidacijska lista grupe birača, nositelja Nenada Blaškovića bila je jedina i u Mjesnom odboru Grdoselo te je dobila 5 mjesta. S liste su u ovaj mjesni odbor izabrani Nenad Blašković, Emanuela Šišović, Antonio Jurcola, Alenka Udovičić, Sanja Živolić Blašković. Od 110 upisanih birača, glasalo je njih 29.

Biračima u Mjesnom odboru Heki na raspolaganju je bila jedna Kandidacijska lista grupe birača, nositelja Patrika Štifanića koja je dobila 7 mjesta. S liste su izabrani Patrik Štefanić, Mauro Kalac, Endi Širol, Miljenko Kotiga, Serđo Krizmanić, Ivan Ukušić i  Sandi Krizmanić. Od 552 upisanih birača, glasalo je njih 14.

Od 184 birača u pisanih u popis birača za Mjesni odbor Kašćerga, glasalo je njih 35 za jedinu Kandidacijsku listu grupe birača, nositeljice Jelene Ivančić. Lista je dobila 5 mjesta te su s te liste izabrani Jelena Ivančić, William Hrvatin, Goran Ivančić, David Jelenković i Norbert Koraca.

Kandidacijska lista Istarskog demokratskog saveza (IDS), nositelja Vedrana Ivančića, dobila je 5 mjesta u Mjesnom odboru Kršikla te su s te liste izabrani Vedran Ivančić, Damir Dušković, Rozana Tominić, Kristijan Krnjus i Ugo Breščić. Od 91 upisanih birača, glasalo je njih 19.

Birači u Mjesnom odboru Lindar imali su dvije liste: Kandidacijsku lista grupe birača nositeljice Gordane Androšić  koja je dobila 97 glasova i time 5 mjesta u Vijeću ovog mjesnog odbora, te listu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nositelja Nikole Jedrejčića koja je dobila 39 glasova i dva mjesta u Vijeću MO-a. 

S kandidacijske liste grupe birača izabrani su Gordana Androšić, Marija Zidarić, Tamara Damijanić, Katarina Jedrejčić i David Derossi, dok su s liste HDZ-a izabrani Nikola Jedrejčić i Ivan Mišon. Od 398 upisanih birača, glasalo je njih 139, što broji najveću uzlaznost za ove izbore.

Od 2.639 upisanih birača, koliko broji biračko mjesto Pazin, glasalo je njih 138 i to na način da je kandidacijska lista Možemo! osvojila  82 glasa i 7 mjesta u Vijeću Mjesnog odbora Pazin, dok je lista Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) osvojila 47 glasova i 4 mjesta. S kandidacijske liste Možemo! izabrani su Goran Farkaš koji je ujedno i nositelj liste, Jana Prević -Finderle, Radenko Sloković, Doris Dobrila, Nerio Belić, Nikola Ardalić i Robert Koraca. S liste SDP-a u Vijeće MO-a Pazin ulaze Davorka Belac kao nositeljica liste, te Ranko Grković, Vesna Tončinić i Tomislav Čubrić.

Biračko mjesto Stari Pazin koje broji 1344 upisanih birača, od čega je glasalo njih, 45 te biralo između kandidacijske liste Možemo! i liste SDP-a, možemovci su osvoji 31 glas i 7 mjesta u Vijeću MO-a Stari Pazin, dok je SDP dobio 13 glasova i time 2 mjesta u Vijeću Mjesnog odbora Stari Pazin.

S liste Možemo! izabrani su Iva Bakarčić (ujedno i nositeljica liste), Dejvis Marinčić, Emina Trošt, Renato Kalac, Andrea Lanča, Tina Gregorović Hlušička te Matko Krbavac, dok će se ispred SDP-a u Vijeću MO-a pridružiti  Danijel Nefat i Aldo Lukez.

U Mjesnom odboru Trviž bila je jedna kandidacijska lista grupe birača nositelja Željka Mraka koja je osvojila 9 mjesta. Od ukupnog broja birača, njih 659, glasalo je 59.  U Vijeće Mjesnog odbora Trviž ulaze Željko Mrak, Vilim Vitulić, Srećko Koraca, Dragan Milotić, Ivan Bravar, Žarko Vitulić, Igor Brajković, Danijel Perčić i Siniša Brajković.

Mjesni odbor Zabrežani također je imao jednu kandidacijsku listu grupe birača koja je osvojila 7 mjesta, s nositeljem Valterom Žgrablićem. Od ukupnog broja upisanih 276  birača, glasalo ih je 35. U Vijeće MO-a Zabrežani ulaze Valter Žgrablić, Nino Šaina, Nenad Maretić, Sara Hek, Elvis Maretić, Bojan Kuzmanović i Davor Pulić.

"Zamask koji po broju birača svrstavamo u naš najmanji mjesni odbor sa svega 77 upisanih birača, od kojih je glasalo njih 11, i to na način da su odbrali jedinu listu IDS-a i nositelja Gorana Remca. U Vijeću Mjesnog odbora zauzeli su 7 mjesta. Uz nositelja liste, izbrani su i Kristian Valenta, Dalibor Paoletić, Mirko Rumin, Zlatko Koraca, Paolo Matijašić i Branko Tončić, priopćili su iz Grada Pazina.

Od mogućih 260 birača, u Zarečju je glasalo njih 40, i to za jedinu Kandidacijsku listu grupe birača nositelja Alena Gržetića. S te liste u Vijeće MO-a Zarečje idu Ivan Rigo, Zoran Dušić, Goran Gržetić, Dražen Rabac, Janko VlahoviĆ, Darjan Rimanić uz nositelja Alena Gržetića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA