Ekskluzivno doznajemo

Direktor pazinske komunalne tvrtke oslobođen optužbe za prijevaru

0
Poslovno stambena zgrada Pasaj Pazin
Poslovno stambena zgrada Pasaj Pazin

Dragan Šipraka, direktor pazinske komunalne tvrtke Usluga-odvodnja, na Općinskom sudu u Puli 27. listopada je nepravomoćno oslobođen optužbe za prijevaru u gospodarskom poslovanju, dok je na optužbu za krivotvorenje isprava nastupila zastara, neslužbeno smo doznali. Šipraku je na sudu branio i uspješno obranio odvjetnik Dino Čekada.

Sutkinja je oslobodila i ostale optužene u ovom procesu: pazinskog poduzetnika Igora Ćusa te četvero djelatnika građevinskog poduzeća Vladimir Gortan iz Pazina.

 

Da podsjetimo, slučaj je DORH-u 2014. godine prijavio upravo Igor Ćus. On je Dragana Šipraku optužio da je od njega 2008. godine tražio da njegova tvrtka Ćus Inženjering napravi lažne račune poduzeću Vladimir Gortan iz Pazina za radove na objektu Pasaj koji navodno nikad nisu odrađeni.

Prema optužnici, Ćus je izradio tri računa u ukupnom iznosu od 124.970 kuna. Šipraka je, prema izjavi Čusa, od njega potom tražio da iz svog poduzeća 'izvuče' taj novac i preda ga njemu. Zauzvrat mu je Šipraka navodno obećao da će Usluga njegovu firmu angažirati na građevinskim radovima. No, obećanje, prema Čusovim riječima, nije ispunio pa ga je iz osvete prijavio DORH-u.

Igor Ćus je prijavom DORH-u i sam sebe inkriminirao, a osim njega i Šiprake, optužene su još četiri osobe iz poduzeća Vladimir Gortan, sve s optužbom da su izvlačili novac iz te građevinske firme.

Šipraka je od početka tvrdio da je sve izmišljotina, a nakon dugotrajnog suđenja koje je zbog korone i raznih odgoda trajalo više od šest godina, sada je doživio i pravnu satisfakciju. Za optužbu da je poticao na krivotvorenje tri fakture koje je izradio Ćus, nastupila je zastara, a oslobođen je optužbe za prijevaru, odnosno da je poticao da se temeljem krivotvorenih računa izvuče novac iz Vladimira Gortana. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA