Imat će 30 parkirališnih mjesta

EKSKLUZIVNO U ponedjeljak počinje gradnja rotacijskih garaža kod Croatia osiguranja

0
Ovako izgleda rotacijsko parkiralište - ilustracija (Markoja)
Ovako izgleda rotacijsko parkiralište - ilustracija (Markoja)

U ponedjeljak počinje izgradnja triju rotacijskih garaža s po deset parkirališnih mjesta na Marsovom polju u Puli, iza zgrade Croatia osiguranja. Potvrdio je to za Istarski.hr Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga, koji precizira da u ponedjeljak startaju betonski radovi, odnosno izgradnja temelja, što će potrajati desetak dana, nakon čega će se temelji sušiti još dva do tri tjedna.

Projekt bi, kaže, trebao biti gotov polovicom prosinca, kada će rolo garaže biti u funkciji.

 

U tom razdoblju, podcrtava Bojanić, parkiranje na parkiralištu Marsovo polje – Croatia neće biti moguće. Još nije poznato hoće li parkiranje biti obustavljeno u ponedjeljak odmah u osam sati ujutro s obzirom da se gradilište prvo treba ograditi, dopremit će se strojevi, a sam početak radova u konačnici ovisi o vremenu, o tome hoće li biti kiše ili ne.

Parkiralište kod Croatia osiguranja (Foto: Google maps)

Željeznu konstrukciju garaža postavit će zagrebačka tvrtka Markoja koja je odabrana na javnom natječaju.

Prednost rotacijskog parkirališta, stoji na web stranicama tvrtke Markoja, jest što može doseći visinu od 15,5 metara, a zauzima prostor od samo dva parkirna mjesta. Kapacitet rotacijskog parkinga je do 12 osobnih automobila ili kombi vozila do 2,5 tone.
Posebna je prednost parkirnog "vrtuljka" to što nema opasnosti da će netko zauzeti odnosno ubaciti se na rezervirano slobodno mjesto jer se ono nalazi u zraku.

Kad je riječ o garažnoj kući, čija se izgradnja također spominjala na Marsovom polju, Bojanić kaže da se ponude otvaraju za desetak dana, kad će se znati više o tome projektu koji će se, veli, realizirati u Vrtlarskoj ulici, a donio bi dodatnih 470 parkirališnih mjesta. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa