Vodeći chefovi i gastro entuzijasti na trećem Weekend Food Festivalu u Rovinju
Na Svjetski dan hrane najavljeno je treće izdanje Weekend Food Festivala, najvažnijeg gastronomskog festivala u regiji. Novo izdanje održat će se u Rovinju od 19. do 21. travnja 2024, s međunarodnim lineupom chefova, najavljuje Plava kamenica.
U svojih prvih nekoliko izdanja, Weekend Food Festival postao je jedno od najvažnijh mjesta razmjen profesionalnih znanja za chefove, voditelje i vlasnike restorana, barmene i proizvođače hrane. Osim masterclassova nekih od najboljih chefova na svijetu, koji okupljaju sve veći broj hrvatskih kuhara u publici, Weekend Food Festival organizira i niz panela o gastronomskoj i turističkoj industriji i predstavljanja hrvatskih proizvođača kvalitetne i vrhunske hrane. Dosad su na Weekend Food Festivalu gostovali
Massimo Bottura, Franco Pepe, Rasmus Munk, Dabiz Muñoz, Ricard Camarena, Eduard Xaturch, Ana Roš i niz drugih stranih chefova i svi najboljih chefovi iz Hrvatske, od Jeffreya Velle i Hrvoja Kroflina, preko Denija Srdoča i Tvrtka Šakote do Davida Skoka i desetaka drugih. Osim nastupa i panela u glavnom prostoru stare Tvornice duhana, tijekom Weekend Food Festivala chefovi u Rovinju priređuju i nekoliko višeručnih tematskih gala večera.
Jedna od najvažnijih značajki Weekend Food Festivala, uz izravnu razmjenu znanja, je direktno povezivanje najboljih restorana na svijetu s lokalnim maslinarima, uljarima, tartufarima i drugim proizvođačima najjačih hrvatskih gastronomskih aduta.
“Weekend Food Festival od velike je važnosti za gastro scenu jer omogućuje protok ideja, razmjenu iskustva i networking među profesionalcima gastro industrije. Naravno, reći da je festival isključivo posvećen profesionalcima bila bi greška jer Weekend Food Festival je centralni događaj svih gastro entuzijasta i ljudi željnih znanja, informacija i naravno zabave. Hrvatska kao zemlja čiji BDP značajno ovisi o turizmu, treba ovakav tip festivala jer pomaže u podizanju kvalitativne ljestvice, potiče izvrsnost i bavi se rješavanjem tekuće problematike gastro industrije. Festival je odlična platforma za dijalog svih strana uključenih u kreiranje turističke ponude”, rekao je chef Mate Janković u najavi idućeg izdanja Weekend Food Festivala.