Kajin: Centri moći nisu lokalni političari, već tajkuni poput Cuccurina

0
Damir Kajin: Dok su Istrani odlazili na ratišta, Cuccurin se bogatio
Damir Kajin: Dok su Istrani odlazili na ratišta, Cuccurin se bogatio

„Jedan gospodin iz Rovinja nam stalno imputira da su političari centri moći“, rekao je Damir Kajin na predizbornoj tribini Kukuriku koalicije (SDP-HNS-IDS-HSU), održanoj 27. studenog u Labinu.

„Ljudi u visokoj politici možda i jesu centar moći, ali to sigurno nikada nisu bili saborski zastupnici ili lokalni političari“, nastavio je Kajin, naglasivši da su pravi centri moći eksponenti pretvorbenog kapitala, dio medija i banke.

„Uostalom, hrvatske tajkune su stvorili Tuđman, Gregorić, Mateša i Sušak i to u vrijeme razaranja Vukovara i kada su vaši sinovi morali odlaziti na ratišta. I takvi danas dijele moralne savjete kako se politika može mijenjati samo ako se mijenjaju političari. To je sigurno točno, ali u ovoj zemlji treba početi mijenjati i tajkune“, rekao je potpredsjednik IDS-a.

Kajin smatra da se danas govori samo o reviziji povlaštenih mirovina, a da nitko više ne priča o reviziji pretvorbe i privatizacije, te da ga nitko neće uvjeriti da je netko 1991. godine mogao doći do jednog Rapca, Istraturista ili TDR-a.

„Nije moć u lokalnoj politici, već u krupnom kapitalu. Bivši županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić danas je u Adrisu, bivši šef krim policije također radi u Adrisu, jedan član njihove uprave je direktor Zagrebačke burze, drugi je šef Nadzornog odbora Ine, a treći je na čelu Nadzornog odbora Zagrebačke banke. Gospodin Starčević, koji je bio član Adrisove uprave, završio je u Hrvatskom fondu za privatizaciju, gdje je omogućio privatizaciju vrsarske Anite za 140 milijuna kuna. I sada vas pitam, gdje je stvarno u ovoj zemlji moć?“ zaključio je Kajin. (Tekst i foto: Nenad Čakić)   

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA