16. Dani Julesa Vernea privukli mnoštvo djece i mladih, ali i sve one željne avanture i neobičnih putovanja

02.07.2013 - 06:15
16. Dani Julesa Vernea
16. Dani Julesa Vernea

Otvorenjem izložbe Ex-tempore u Likovnoj galeriji,  uspješno su završeni još jedni Dani Julesa Vernea u Pazinu. Glavnog dana manifestacije, u subotu 29. lipnja, Pazin je privukao veliki broj djece i mladih, ali i svih ljubitelja avanture, neobičnih putovanja, knjige, Julesa Vernea i dobre zabave. Uključivši „Jules Verne Vremeplov“ u kojemu je sudjelovalo 100-tinjak sudionika kostimiranih u odjeću kasnog 19. stoljeća posjetitelji su na jedan dan mogli osjetiti dašak tog vremena.

Ove godine manifestacija je bila posebno posvećena djeci i mladima organizacijom brojnih sadržaja kao što su dječje interaktivne predstave, radionice za djecu uz animatore, pričaonice, stare i nove igre i druga najrazličitija neobična putovanja. Ulicama staroga grada odvijale su se igre za djecu i mlade poput igre bez granica „Žil Vern ne jadi se“, zatim Utrka puževa, Lov na skriveno blago kao i neke stare, gotovo zaboravljene igre. Na različitim lokacijama održale su se kazališne predstave za djecu i odrasle. Koja je to bajka iz koje su izašli likovi i pojavili se u Pazinu? Koga su posjetili i što su mu ispričali? Ovo su pitanja na koja je odgovor dala predstava Bajkomanija.  Ove je godine premijerno održan  Inspirt Junior u bivšem restoranu Pazinskog kaštela, danas sobi Julesa Vernea.

Interaktivni i kreativni sadržaji za djecu održavali su se čitavo poslijepodne, od 18.00 pa sve do 21.00 sat u Dječjem kutku kapetana Nema u organizaciji Društva Naša djeca Pazin. U hladovini parka djeca su pod vodstvom animatora izrađivati kostime, lutke i lopte, sudjelovati u pričaoni gdje su se slušale ali i pisale priče.

U večernjim satima u Kaštelu se odigrala tradicionalna kostimirana inscenacija ulomaka iz knjige: sprovođenje, suđenje i bijeg Mathiasa Sandorfa u vrijeme dok dame, gospoda, kicoši i pučani uz ponudu zanimljivih izložbeno/prodajnih štandova stvaraju ukupnu atmosferu Pazina iz Austro-ugarskog doba 1867.godine.

Čitav dan gradom je vladao avanturistički duh s brojnim avanturističkim sadržajem. Dan je započeo s avanturističkom utrkom „Put oko Pazina u 80 minuta“. Naravno tu su bili i neizostavni Zip-line, ove godine obogaćen dodatnom linijom preko Pazinske jame, posebno vođeni posjeti Pazinskoj jami i pokoje iznenađenje.

Na glavnoj pozornici posjetitelje se zabavljala poznata pazinska etno grupa Veja a zatim je pozornicu preuzela grupa Midnight rain.

Tweet

Posljednje novosti