U Vili za odmor Rosa dei Venti

U Rapcu se snima Netflixova serija sa slavnom Ursulom Corberó

04.10.2023 - 07:35
Mauricio Batelić ispred Rose dei Venti u kojoj se snima Šakalov dan
Mauricio Batelić ispred Rose dei Venti u kojoj se snima Šakalov dan

Vila za odmor Rosa dei Venti u Gornjem Rapcu mjesto je snimanja Netflixove serije 'Šakalov dan'. Snimanje je počelo 2. listopada i s prekidima će trajati do sredine studenoga. Organizira ga filmski servis Embassy Films Croatia, koji je, među ostalim, organizirao i snimanje 'Igre prijestolja' u Dubrovniku.

Mauricio Batelić, vlasnik vile, kaže: „Izabrali su ovu lokaciju među devedeset lokacija. Vila glumi Šakalov dom u Španjolskoj, pa su joj dodali neke kulise i malo preuredili unutrašnjost da bi izgledala španjolskije. Šakala glumi britanski oskarovac Eddie Redmayne, a tu je i španjolska glumica Ursula Corberó koja se proslavila ulogom pljačkašice Tokio u hit seriji 'La casa de papel' ('Kuća od papira').     

 

Ovo je treća ekranizacija trilera britanskog pisca Frederica Forsytha  „Šakalov dan“ iz 1971. godine. Radi se o naporima obavještajne službe da spriječi atentat na francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea kojega treba izvršiti vrhunski ubojica. U prvoj ekranizaciji, filmu iz 1973. godine, glavnu ulogu igra Edvard Fox, a u drugom filmu iz 1997. godine Bruce Willis. Sada je angažiran Eddie Redmayne, vrhunski glumac nagrađen Oskarom 2015. godine za interpretaciju Stephena Hawkinga u filmu „Teorija svega“.  U Hrvatskoj se još snima u Rijeci i na Pagu, a snimat će se i u Londonu, Budimpešti i u Austriji.

Cijeli filmašku ekipu čini 300-tristotinjak ljudi i 50-tak kamiona. Svojim boravkom u Rapcu produžili su posezonu.

Inače, Vila dei Venti je prije dvije godine bila mjestom snimanja nizozemskog Gospodina savršenog.

„Razmišljaju o još nekim projektima ovdje. Proveli smo ih po starom gradu i oduševljeni su njegovim potencijalom za snimanje, kao i općenito potencijalom istočne obale Istre“, kaže Mauricio Batelić.

Naravno, svako fotografiranje na filmskom setu je zabranjeno, pa smo fotografije napravili iz maslinika u okućnici vile Rosa dei Venti. (Tekst i foto: Robi Selan)

Tweet

Posljednje novosti