istarski.hr u posjedu nesvakidašnje presude

Marčanac kažnjen jer je napustio psa

0
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Umirovljenik iz Marčane kaženjen je presudom Općinskog suda u Puli jer je napustio i zanemario svog psa.

Istarski.hr je u posjedu nesvakidašnje presude iz koje se može zaključiti da je Marčanac 2019. godine u volontersku udrugu Snoopy iz Pule predao psa sa težim zdravstvenim teškoćama (nezaliječena fraktura noge) na daljnju skrb i njegu, iz čega je sud zaključio da je psa kojem su nužni veterinarska skrb i liječenje napustio i zanemario, što predstavlja opasnost po zdravlje i život tog psa, koji se, inaće, zove Laki.

 

Morat će platiti kaznu od 1.000 eura.

Sud ističe da je postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja, što je po istom zakonu i kažnjivo. Izrečenu kaznu dužan je platiti u roku od tri mjeseca po pravomoćnosti presude, a ukoliko to ne učini u navedenom roku, ta će se novčana kazna naplatiti prisilno.

Istom presudom okrivljenik se oslobađa optužbe da u razdoblju od 26. listopada 2019. do 10.studenog 2019. svog psa mješanca, imena Laki, nije odjavio iz službene evidencije Upisnika pasa koja propisuje da je posjednik dužan odjaviti psa u slučaju svakog gubitka posjeda životinje. Okrivljenik je dužan nadoknaditi i troškove prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 30 eura. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa