špilje, kašteli, arheološki parkovi

Ovog vikenda posjetite 70 turističkih atrakcija potpuno besplatno ili uz popust

0
Pazinska jama (Foto: TZ središnje Istre)
Pazinska jama (Foto: TZ središnje Istre)

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna od 1980. godine, a taj je datum odabran jer je deset godina ranije na taj dan donesen statut Svjetske turističke organizacije. Svrha dana je podići svijest o ulozi turizma u međunarodnoj zajednici i pokazati kako on utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u cijelom svijetu. Ovogodišnja tema obilježavanja je “turizam i zelena ulaganja”, a tim su povodom brojne turističke zajednice pripremile posebne programe i popuste. U Istri će se oni moći iskoristiti tijekom vikenda, 30. rujna i 1. listopada, od 10 do 18 sati na čak 67 punktova diljem poluotoka. Idealna je to prilika za izlet u Istru, piše Putni kofer.

 

Tijekom narednog vikenda 67 znamenitosti, atrakcija i aktivnosti bit će posjetiteljima dostupne besplatno ili uz popuste do 50 posto. Osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, posjetitelji će moći posjetiti i brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. “Vjerujemo da ćemo, u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, i ovom manifestacijom ukazati na važnost održivog i odgovornog poslovanja, u skladu s prirodom i okolišem, istovremeno potičući i valorizirajući domaće, autohtone proizvode i usluge“, kazala je tim povodom istarska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković.

Od besplatnih atrakcija, u nedjelju u 16 sati možete otići na interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna ili se u 10 sati pridružiti vođenoj turi stazom Kalića i bukalete. Besplatan je i samostalni obilazak arheološkim parkom Vižula uz pomoć VR naočala koje će vas vratiti 2000 godina unazad i dočarati vam svakodnevni život antičkih Rimljana. Na njega se možete uputiti oba dana, od 10 do 18 sati. Cijenu ulaznice su spustili Adrenalin park Kringa, zip-line Pazinska jama, NP Brijuni za obilazak Malog Brijuna i mnogi, mnogi drugi. Više pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA