interpretativna šetnja

Otkrijte legende Mutvorana

0
Crkva sv. Marije Magdalene
Crkva sv. Marije Magdalene

Turistička zajednica Općine Marčana poziva građane na besplatnu interpretativnu šetnju Mutvoranom u nedjelju, 1. listopada u 16 sati. Interpretacijom baštine i bogate povijesti malog naselja Mutvoran, najstarije naseljene gradine puljštine, obilježava se Svjetski dan turizma. Priča u izvedbi Valtera Roše i Matije Ljube iz Istra Inspirita te KUD-a Mate Balote iz Raklja kreće okupljanjem posjetitelja kod lože, na ulazu u Mutvoran, s prikazom bestijarija.

 

Nekad povijesno uporište Histra, Mutvoran i danas krasi dio starih zidina s trostrukim vratima. Crkva svete Marije Magdalene čuva vrijedan drveni oltar, jedini takve vrste u Istri i svadbeni vijenac od šarenih vrpci koji su nosile Mutvoranske nevjeste. Koja se legenda veže uz nastanak Mutvorana i još mnogo zanimljivosti saznajte u ugodnoj šetnji u trajanju od oko 45 minuta. Predbilježba nije potrebna.

Manifestaciju organizira Turistička zajednica općine Marčana, u suradnji s Istra Inspiritom (Istarskom razvojnom turističkom agencijom, KUD-om Mate Balota iz Raklja, Župnim uredom Krnica i Općinom Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je na ulazu u naselje, pored groblja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa