Grad pula mijenja odluku o komunalnom redu

Hranjenje životinja na ulicama više neće biti kažnjivo

0
(Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
(Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Mnogi građani na ulicama Pule hrane životinje, bilo da je riječ o golubovima, psima ili mačkama. Mnogi, međutim, ne znaju da je Odlukom o komunalnom redu zabranjeno hranjenje životinja na javnim površinama. Štoviše, zatekne li komunalni redar građanina u takvoj radnji, može biti kažnjen s 40 do čak 133 eura (300 do 1.000 kuna)! Pravna osoba zatečena u takvoj nedopuštenoj radnji može pak biti kažnjena iznosom od 664 pa sve do 1.328 eura (5 do 10.000 kuna).

No, to bi uskoro moglo biti drugačije. Naime, nakon što se skupina građana, koja skrbi o mačkama na pulskim ulicama, te ih hrani na određenim punktovima, obratila gradskim ocima sa zahtjevom da se spomenuta odluka izmijeni i dozvoli hranjenje životinja uz određene uvjete, iz Grada je stigao optimističan odgovor.

 

„Gradskom vijeću Pule bit će upućena Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, kojom se predlaže da na javnim površinama, uz suglasnost nadležnog gradskog upravnog tijela, bude moguće postaviti privremene objekte, hranilišta za mačke na planirane lokacije u Puli.“, odgovorili su iz Komunalne palače. To se, doduše, neće dogoditi već na idućoj sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj 4. listopada, s obzirom da te točke nema na dnevnom redu.

„Budući da važeća Odluka o komunalnom redu zabranjuje hranjenje životinja na javnim površinama, izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu bit će potrebno brisati tu odredbu. Na taj način uskladit će se Odluka o komunalnom redu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, ukoliko te odluke budu usvojene na Gradskom vijeću.“, odgovaraju iz Grada.

Također napominju da su građani, koji brinu o slobodnoživućim mačkama i pritom im osiguravaju ishranu i pitku vodu na javnim površinama, dužni održavati javnu površinu čistom. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA