danas u puli

Zamjenica istarskog župana primila veleposlanicu Portugala

0
Jessica Acquavita i njezina gošća
Jessica Acquavita i njezina gošća

U sjedištu Istarske županije u Puli danas je zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita upriličila prijem za veleposlanicu Portugala u Republici Hrvatskoj Mariju Paulu Vieiru Ferreiru Leal da Silvu.

Zamjenica župana Acquavita zaželjela je portugalskoj veleposlanici dobrodošlicu u Istru te joj je ukratko predstavila posebitosti naše regije, bogatu istarsku povijest i jedinstvenu enogastronomiju, kao i značajna postignuća koje je Istarska županija ostvarila u 30 godina od svoga osnutka.

 

Veleposlanica Portugala Da Silva pohvalila je uspješan europski put Hrvatske prema EU integracijama i istaknula kako joj je vrlo drago što boravi u Istri gdje se osjeća posebno europsko ozračje i stabilnost.

"Posebno mi je zanimljivo vidjeti kako se bogata povijesna baština Istre sjajno uklapa u moderni način života, što dovodi do pozitivnog doživljaja od strane posjetitelja", poručila je veleposlanica Da Silva.

Zamjenica župana Acquavita se dodatno osvrnula i na dvojezičnost Istarske županije, po čemu je jedinstvena u Hrvatskoj, a što dodatno osnažuje poziciju Istre kao regije lidera i osnažuje multietničnost i multikulturalnost istarskog poluotoka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA