NOVI VELIKI USPJEH NOVIGRADSKOG STRIJELCA

Giovanni Cernogoraz europski prvak u trapu!

0
Giovanni Cernogoraz (Foto: Siniša Žulić)
Giovanni Cernogoraz (Foto: Siniša Žulić)

Novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz europski je prvak u disciplini trap u gađanju glinenih golubova! Novigrađanin je novim naslovom na prvenstvu održanom u Osijeku potvrdio sjajnu formu koja ga prati u ovoj sezoni, te se nakon svjetskog naslova kojeg je osvojio pred mjesec dana, okitio i medaljom najboljeg na ‘starom kontinentu’. 

Nakon šestog mjesta i samo jednog promašaja nakon prvoga dana, Cernogoraz je u jutarnjim kvalifikacijama postigao 122 pogotka i zauzeo također šesto mjesto, što ga je kvalificiralo za finalni obračun. U tom se dijelu natjecanja istaknuo Francuz Sebastian Guerreiro, koji je postigao svih 125 pogodaka. Talijani Mauro De Filippis i Giovanni Pellielo ostvarili su po 124 pogotka, a u finalu se plasirao i njegov sunarodnjak Massimo Fabbrizi te Francuz Clement Bourgue, obojica s 123 pogotka.

 

Cernogoraz je započeo finalni meč sa samo dva promašaja u prvih devet pucnjeva, no zatim je ostvario nevjerojatnih 41 uzastopni pogodak. Ovo se pokazalo ključnim za osvajanje zlatne medalje jer je Mauro De Filippis, talijanski strelac koji je osvojio srebro, zabilježio 47 pogodaka. Treće mjesto pripalo je francuzu Sebastianu Guerreiru s 33 pogotka. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA