luksuz od pet zvjezdica

Kuća iz snova u srcu Istre podignuta u samo jednom danu!

0
Vila se nalazi u blizini Huma (Foto: Google maps)
Vila se nalazi u blizini Huma (Foto: Google maps)

Pored Huma u Istri smjestila se lijepa kuća ukupne površine od 100 četvornih metara i ljetne kuhinje sa saunom od 29 četvornih metara. Riječ je o montažnoj vili za najam koja zadovoljava kategorizaciju od 5 zvjezdica, imena Villa Noeli, a za čiju je gradnju bio zadužen Domusplus, građevinska tvrtka koja djeluje na području projektiranja, izrade i gradnje montažnih niskoenergetskih kuća, piše Dom&Dizajn.

Vlasnici, mladi bračni par, imao je jasnu viziju što žele, a to je, kažu, bila kuća koja će prije svega odgovarati njihovoj obitelji. No, i da, kada je oni ne koriste, lako može biti vila za najam.

- Za razliku od klasične zidane kuće za koju je potrebno 8 do 12 mjeseci, konstrukcija montažne kuće montira se u jednom danu, a radovi do useljenja traju oko dva mjeseca. Građevinska dozvola za ovu kuću dobivena je u veljači 2021. godine. Investitor je s iskopima za temelje krenuo u travnju iste godine, a iskopi i temeljna ploča radili su se za kompletnu cjelinu - kuću, bazen i pomoćni objekt. Na zahtjev klijenta gradnja (montaža) objekta odgođena je na veljaču 2022. godine. Od početka montaže, bilo je potrebno samo 11 dana kako bi se kuća dovela do visokog rohbau - objašnjavaju u tvrtki Domusplus i dodaju kako visoki rohbau obuhvaća izvedbu građevine na gotovim temeljima te je objekt izvana u potpunosti završen, a unutrašnjost se dovodi do faze završnih obrtničkih radova.

- Ovaj sustav osigurava maksimalnu kontrolu i kvalitetu gradnje, a ujedno omogućava investitoru i fleksibilnost u odabiru i izvođenju završnih obrtničkih radova. Materijali koji se koriste u sustavu visokog rohbau su kategorizirani kao slabo gorivi ili negorivi. U travnju je završena i fasada te priprema za kamen koji je postavljen na bočne strane objekta - pričaju u tvrtki Domusplus.

Ova kuća je, ističu, posebna po tome što ima podizno kliznu stijenu ukupne dužine 6 metara koja povezuje unutarnji dio s prirodom. Tu je i već spomenuta ljetna kuhinja koja osim prostora za druženje ima i dio u kojem je smještena sauna.

- Prostor dnevnog boravka u najvišem je dijelu ukupne visine 4,5 metara prateći kosinu krovišta. Naknadno je prilikom uređenja prostora ukrašen sa starinskim drvenim gredama kako bi se dobio tradicionalni ugođaj - govore u Domusplusu i naglašavaju kako je ova kuća, uz manje preinake na inicijalnom tlocrtu, ušla u katalog tvrtke Domusplus. Više pročitajte na poveznici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA