Grad pula o odljevu kadrova

U dvije godine zaposlena 53 djelatnika, a otišlo ih 55!

21.09.2023 - 18:06
Komunalna palača u Puli
Komunalna palača u Puli

Nakon informacije da iz Grada Pule, uz Igora Jovina, odlazi još jedna važna pročelnica, Vesna Sajić, koja je područje financija vodila dugi niz godina, gradske oce zamolili smo da komentiraju sve izraženiji odljev kadrova iz gradske uprave. Ovo je njihov odgovor:“Po prvi puta nakon skoro tri desetljeća došlo je do značajnijih promjena upravljanja Gradom Pulom te s time i do kadrovskih promjena. U proteklih nešto više od dvije godine u Gradu Puli zaposlila su se 53 djelatnika, dok je njih 38 zatražilo sporazumni prestanak radnog odnosa, a njih 17 je otišlo u mirovinu. Kolege Vesna Sajić i Igor Jovin i dalje su dio našeg tima na mjestima na kojima su potrebniji, a smatramo da će novi pročelnici svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom doprinijeti radu gradske uprave“.

 

Pritom su poslali priopćenje u kojem, kao što smo već prenijeli, obavještavaju javnost da će od 1. listopada Upravni odjel za financije, gospodarstvo i provedbu ITU mehanizma voditi Aldo Rojnić. Upravni odjel za imovinu od istog datuma vodit će Sanja Kljajić Dakić, magistrica prava s desetogodišnjim iskustvom u struci. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a nakon položenog pravosudnog ispita počinje raditi u odvjetništvu, potom prelazi na Općinski sud u Puli, a posljednje četiri godine radi u Gradu Puli, navode iz Komunalne palače.

Za Rojnića pak navode da je diplomirani ekonomist s gotovo tri desetljeća iskustva u struci, a dolazi iz bankarskog sektora.

Rojnić je, prema našim informacijama, tek nedavno, početkom rujna zaposlen u Gradu Puli, i to kao savjetnik 1. za međunarodnu suradnju pri Službi gradonačelnika i Gradskog vijeća. Izabran je kao najbolji od ukupno četiri kandidata koji su pristupili testiranju, a sad je, samo nekoliko tjedana kasnije, prije nego što je uopće stekao radno iskustvo u međunarodnoj suradnji, potvrđen kao najstručnija osoba koja će voditi osjetljiv i složen sektor gradskih financija. (M. Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti