najavljena visualia

Svjetlosne instalacije na 12 lokacija u staroj jezgri Pule

0
Rosegarden in Pula
Rosegarden in Pula

Najavljen je bogat program Visualia Festivala u Puli. O ovoj temi govorili su Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZG Pule, Marko Bolković, direktor festivala ispred Udruge Sonitus i Emina Popović Sterpin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule. Čaroban i zabavan svijet svjetlosne umjetnosti ponovno se vraća na ulice grada Pule od 21. do 23. rujna. Visualia Festival slavi deveto festivalsko izdanje. Ovogodišnja edicija obuhvaća više od 12 lokacija starogradskoj jezgri Pule gdje će posjetitelji imati priliku doživjeti dvadesetak impresivnih svjetlosnih instalacija, performansa i projekcija.

Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je da ova manifestacija nije bila u punom sjaju tijekom godine pod koronom, no velikim trudom i radom tima Udruge Sonitus festival se uspio održati te razvijati dalje, najviše zahvaljujući lokalnim kreativnim snagama:

"Zahvalila bi se Marku Bolkoviću koji je svojim zalaganjem uvrstio Pulu na mapu svjetskih festivala svjetlosti te na taj način dodatno promovira naš grad i sam festival. Također je važno spomenuti i zahvaliti se cijelom kreativnom timu Udruge Sonitus koji od početka ideje nastavljaju razvijati ovaj festival. Zahvaljujem se i partnerima festivala koji podržavaju te pomažu organizaciju. Ovaj festival definitivno produžava našu turističku sezonu i daje jedan predivan program. Posjetitelji mogu uživati tri dana u našem gradu jer pored Visualia Festivala imamo i Pula Marathon te je to doista izuzetno primamljiv motiv za dolazak u Pulu taj cijeli vikend", rekla je ona.

 

"Program Visualia Festivala je najbolje potražiti na društvenim mrežama i web stranici, ali će biti također dostupni letci/mapa tih lokacija u uredu TZG Pule, na svakom punktu gdje će biti svjetlosne instalacije, kao i na lokacijama pulskih turističkih objekata", naveo je Bolković. 

Posebno je istaknuo da će se na Kaštel ulaziti kroz Zero Strasse, a ovom prilikom će ulazak biti besplatan. Festival donosi i glazbeno-zabavni program koji će se održati u Circolu. Bolković se također

Ispred Grada Pule Emina Popović Sterpin je zahvalila cijelom timu koji radi na organiziranju Visualia Festivala:

"Hvala članovima organizacijskog tima što se trude da ostvarimo i inozemne kontakte koji nam omogućavaju promociju grada i festivala, što sigurno pospješuje daljnji razvoj festivala. Želim svima puno uspjeha u daljnjem radu i svima prekrasan vikend u našem gradu", rekla je ona.

Svečano otvorenje festivala već se tradicionalno događa na Portarati. Ove godine bit će to u četvrtak, 21. rujna, u 20 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA