'LABUDICE' SUTRA PROTIV PODRAVKE

Diego Datos: 'Idemo bez imperativa pokazati što možemo'

15.09.2023 - 16:02
Diego Datos sa svojim rukometašicama (Foto: ŽRK Rudar / facebook)
Diego Datos sa svojim rukometašicama (Foto: ŽRK Rudar / facebook)

S odgodom od tjedan dana rukometašice labinskog Rudara debitirati će u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi. Ljetna stanka stigla je svome kraju i ‘labudice’ očekuje posve novo iskustvo, gdje će im društvo praviti najbolje hrvatske rukometne ekipe. 

- U osnovi mislim da smo pripreme priveli kraju na željeni način. Cure su bile ozbiljne i vrlo dobro odrađivale postavljene zadatke i što je još važnije uspjele uskladiti svoje poslovne obveze sa treninzima. Bilo je i sitnijih ozljedica, no sve je to dio normalnih procesa koji se događaju u ovoj fazi uoči prvenstva. Treninge i samu fizičku pripremu digli smo na puno višu razinu tako da mislim da tu ne bi trebalo biti problema - rezime je pripremnog perioda labinskih rukometašica njihovog trenera Diega Datosa.

 U nešto više od mjesec i pol dana priprema labinske ‘labudice’ su se uglavnom spremale u svojoj dvorani uz dva pripremna turnira sa ekipama iz istarsko-riječke regije koje su trebale dati odgovor o spremnosti labinskih rukometašica na ovaj zahtjevniji rang.

- U ovom periodu možda nismo imali jako puno pravih pripremnih provjera, no svi ti susreti, osim Zameta, koji je ipak bio malo ozbiljniji test, poslužio nam je prvenstveno da se istrčimo i razigramo na način kako smo i trenirali. Utakmica protiv rijećkih Zamećanki ipak je bila ta razina koja nas očekuje i u prvenstvenim susretima, tako da sve u svemu mogu biti zadovoljan - kaže o pripremnom periodu Datos.

Zbog odustajanja Sinja od natjecanja već na početku prvenstva, neplanirano su dobile sedmicu više priprema od svojih suparnica, no to im nije prevelika utjeha kada se zna da će svoj prvoligaški put ovako započeti u Koprivnici protiv Podravke, najtrofejnije hrvatske rukometne ženske ekipe. Njihov trener Diego Datos međutim nije previše opterećen zadanim rasporedom već prije svega mogućnostima svoje ekipe.

- Možda je bolje ovakve utakmice riješiti odmah na početku. Gore idemo bez imperativa jer teško je očekivati da se protiv Podravke može nešto uzeti, ali želja nam je da damo svoj maksimum, predstavimo se u najboljem svjetlu i na kraju budemo zadovoljni svojom izvedbom. Imam nešto malo ozljeda i bolesti, ali mislim da će u tom susretu jedino nedostajati Matea Peršić zbog bolesti - dodaje Diego Datos. (S. Ž.)

 

Tweet

Posljednje novosti